Problem z PenDrive'm w XP
Dziwny przypadek z "gwizdkiem". Jest to ciut już starsza wersja, 128MB. Działał jednak bez zarzutu - ale do czasu. Mianowicie kilka dni temu ściągnąłem na tenże "gwizdek" z netu sterowniki do drukarki. Zapisał. Ale już dwa dni później - okazało się, że:
1. Odczytać z niego - wszystko daje się,
2. Przeglądanie zawartości - bez zarzutu,
3. Zapisanie na nim - niemożliwe. Każdy program sygnalizuje: "Dysk zabezpieczony przed zapisem - usuń zabezpieczenie" czy też w różnych innych wersjach słownych - ale ten sens.
4. Formatowanie spod XP - "usuń zabezpieczenie"
5. Próba przebrnięcia tego problemu spod Linuxa - to samo.
6. Próba zniesienia partycji na "gwizdku" - to samo.
[color=brown] [i]A poza tym, działa doskonale... [/i][/color]:lol:
Tylko co z nim teraz zrobić? Ba za przycisk na biurko - za lekki ...:d/
Odpowiedzi: 3
spróbuj [url=http://megapliki.interia.pl/tipss-68--blokada-zapisu-na-dyski-usb.html]TEGO[/url] tylko Write Protect ustaw na 0.
Pracuję [i](pracowałem?)[/i] z tym "gwizdkiem" jak wynika z treści - jakiś czas. Bez względu na to z jakim bym pracował - to przy pierwszym takim komunikacie - sprawdzałbym "gwizdek" na okoliczność przełącznika. Jak dyskietkę.
[color=darkred]Ten "gwizdek" nie ma - co jest absolutnie pewne, żadnego mikroprzełącznika...[/color]. I w tym właśnie problem...
tak z głupia frant zapytam, nie ma gdzieś z boku jakiegoś mikroprzełącznika [mój np. ma takowy] za pomocą którego można zablokować pendrive, a który to został nieopatrznie załączony np. podczas noszenia w kieszeni?
Strona 1 / 1