Problem z partycjami .. ! Pomocy
Witam
Posiadam 4 partycje podstawowe które zrobiłem sobie sam za pomoca PartitionMagic 8.0 .. zrobiłem reseta i gdy kliknołem na Moj Komputer z niewiadomych dla mnie przyczyn oprocz moich 4 partycji ktore zrobiłem były teź 2 inne, które nie działaly a gdy sprawdziłem ich pojemność było 0 . ! Nastepnie chciałem uruchomić PartitionMagic 8.0 ale niestety wykrył błąd na dysku .. ! :/ jak usunąć te partycje . ?? Pomocy !!: )
Posiadam 4 partycje podstawowe które zrobiłem sobie sam za pomoca PartitionMagic 8.0 .. zrobiłem reseta i gdy kliknołem na Moj Komputer z niewiadomych dla mnie przyczyn oprocz moich 4 partycji ktore zrobiłem były teź 2 inne, które nie działaly a gdy sprawdziłem ich pojemność było 0 . ! Nastepnie chciałem uruchomić PartitionMagic 8.0 ale niestety wykrył błąd na dysku .. ! :/ jak usunąć te partycje . ?? Pomocy !!: )
Odpowiedzi: 6
Zaopatrz sie w Hiren's boot CD – uruchamialna plytke ktora m.in. zawiera kilka programow do zarzadzania partycjami. (www.suprnova.org, www.torrent.org.pl)
PM8 jest bardzo dobrym programem, ale teź wymagającym. Jeźeli popełniłeś jakiś błąd przy podziale dysku na partycje to mogą się dziać róźne chece. Po pierwsze czy po instalacji PM8 zrobiłeś sobie dyskietki startowe z których będziesz mógł startować PM8 bez wchodzenia do windowsa. Proponował bym Ci wystartować z dyskietek startowych PM8 i zrobić od początku podział dysku. Jeźeli zrobisz to dobrze to komputer sam uruchomi ci instalację windowsa i na pewno wszystko będzie OK. Teź miałem problemy na początku kiedy zaczynałem zabawę z PM8 i parę razy czyściłem dysk. Teraz jest OK i jestem bardzo zadowolony z PM8. Powodzenia :D
Seeker:EL NINO:A jest i Rebe w swej niespotykanej dobroci raczyl byl wymienic pare.Tuchovia:a jest jakis program do Partycji pod Windows
Ale linków nie podał, skąd zassać i dlatego jego post niezrozumiały się stał :P :wink:
To się kurna bier za googlarkę, wyszukiwarkę archiwum itp., a nie bij pianę nt. tłumaczenia , jak Drzycimski jaki, nie przymierzając :lol: :wink:
EL NINO:A jest i Rebe w swej niespotykanej dobroci raczyl byl wymienic pare.Tuchovia:a jest jakis program do Partycji pod Windows
Ale linków nie podał, skąd zassać i dlatego jego post niezrozumiały się stał :P :wink:
A jest i Rebe w swej niespotykanej dobroci raczyl byl wymienic pare.Tuchovia:a jest jakis program do Partycji pod Windows
a jest jakis program do Partycji pod Windows tylko nie Partition Magic bo on mi nieodpali bo sa błedy . ! Ale źeby program miał opcje usówania partycji i ich tworzenia .. Pozdro Mazi z góry Dzięki :)
Strona 1 / 1