problem z partycją D

Witam. Mój kolega ma problem z komputerem. Otóż kilka dni temu przy ładowaniu Windowsa xp występował ajkiś błąd rejestru i następował zrzut pamięci fizycznej i komp się restartował. Zrobiłem mu formata i wgrałem Windowsa. Problem ustąpił ale pojawił się nowy problem. Otóż partycja D na której są ważne dokumenty "dziwnie się zachowuje". Komp tnie się jeżeli się ją przegląda, nie można kopiować plików, a jak otworzy się zdjęcia to kolory są na nich pozmieniane. Na dodatek we właściwościach tej partycji jest napisane, że ma ona... uwaga... ponad 1 TB!! (a w rzeczywistości jest 50 GB) Próbowałem skanować dysk hddregeneratorem ale to nic nie pomogło. Antywirusem przeskanować tej partycji nie można. Czy jest szansa na odzyskanie danych z tej partycji?? I co może być przyczyną takiego stanu. Z góry dziękuję za wszystkie opinie, porady i sugestie. Pozdrawiam. Aha. Zapomniałem dodać, że w nazwach plików występują dziwne znaki i kratki. Nie wiem czy ta informacja jest pomocna ale lepiej o tym napisać:)

Odpowiedzi: 5

to jest partycja rozszerzona. Sterowniki do plyty glownej zainstalowalem.
mayster
Dodano
01.08.2007 11:46:13
@mayster - a sterowniki do płyty głównej doinstalowałeś? Ta partycja z nieprawidłową pojemnością , to partycja podstawowa, czy rozszerzona?
Seeker
Dodano
01.08.2007 07:48:57
Jeśli masz jakąś wersję Linuxa LiveCD (np. Ubuntu) to mógłbyś skopiować te pliki z D na np C a tamtą partycję sformatować U mnie to działa ale nie wiem jakby było u Ciebie
mich@l2312
Dodano
01.08.2007 02:09:06
też robiłem i nic nie pomogło.
mayster
Dodano
31.07.2007 00:30:43
Zacznij od chkdska może zamiast tak od razu z grubej rury.
Rebe
Dodano
31.07.2007 00:22:13
mayster
Dodano:
30.07.2007 23:42:43
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1