Problem z pamięcią help!
Witam wszystkich , ja wiąze sie z takim problemem , miałem problemy czysto techniczne z poczatku myslałem ze to karta graficzna pozniej okazało sie ze to zwykły wirus , podczas tych moich manewrow rózne rzeczy wyprawiałem doszło do wyciągniecia bateryjki z plytyglownej no i zaczeły sie problemy jak wiadomo wszystko sie zresetowało a co za tym idze nie wykrywa mi jednej kosci ram ...mam 2x 256 wykrywa tylko jedna mozliwe ze jest teraz jakos powylaczane i teraz chodzi o to chciałbym zeby znalazł sie ktos tak uprzejmy i powiedział mi ktora to opcja jest odpowiedzialna za tą funkcje blokowania ram i czy wogole takie cos jest mozliwe , podaje moj bios amibios wersja 3.31a moze jeszcze płyte podam głowna MSI K8T Neo .. z góry dziekuje za pomoc ...
PS. prosze nie doszukiwać sie tutaj takich opcji jak ... moze masz nie docisniete ramy Razz moze masz spalone ramy , moze sprobuj po przemieniac kosci ... Nic z tych rzeczy ramy sa dobre sprawdzalem kilka razy wszystko elegancko ...
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 2
Tak kazda kosc została dokladnie sprawdzona na kazdym slocie , ale jak juz napisałem wyzej
Zmieniłem w biosie
Advenced Chipset Features -> Bank Interleaving -> z auto na disable i
wszystko juz działa
Rozumiem, że sprawdzanie kości sprowadziło się do odpalania kompa na każdej z nich osobno i że obie działały, a razem nie chcą?
Przyznam, że jeśli nikt Ci nic mądrego tu nie napisze - bierz sprzęt i tuptaj do serwisu. Zapłacisz może trochę, ale oni na pewno znajdą rozwiązanie.
Strona 1 / 1