Problem z pamięcią (błąd: Zrzucanie pamięci fizycznej na dysk)
Witam mam pewien problem z moim komputerem. Jego dane to:
Celeron 1,7
Pamięć: 512MB RAM (dwie kości po 256MB)
Karta Graficzna: Radeon 9250 128MB
Kiedyś miałem 256MB RAM i postanowiłem dokupić. A więc dokupiłem kolejne 256MB wszystko było dobrze do dziś, pamięc mam już pół roku a nawet troszke dłużej. Dziś gdy włączyłem komputer wyskoczył mi błąd explorer.exe i czy wysłać raport. Kliknąłem na nie wysyłaj włączyłem przeglądarkę i wywaliło ten sam błąd dotyczący exe przeglądarki. Po jakimś czasie komputer sam się zresetował i przy ponownym włączeniu po załadowaniu windowsa znów się zrestartował. Pierwsze co zrobiłem to sformatowałem dysk. Nic nie dało wyskoczył niebieski ekran STOP z zrzucaniem pamięci fizycznej na dysk. Po tym błędzie postanowiłem wypiąć jedną kośc pamięci i po wypięciu komputer się włączy i teraz działa. Lecz gdy wyjme tą działającą a włoże samą tą z którą nie działa komputer się nie właczy czarny ekran. Próbowałem mocniej docisnąć pamięć ale to nic nie dawało. Zapomniałem dodać że w trakcie rtych problemów nieraz udało mi się na chwile uruchomić komputer z tymi dwiema kościami i ku mojemu zdziwieniu system wykrywa tgą drugą pamięc, wskazuje na 512MB a po jakimś czasie się resetuje. Co może być tego powodem?? Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam
Odpowiedzi: 1
Wygląda że drugi moduł pamięci prawdopodobnie
uszkodzony.Przetestuj pamięć wszystko w linku:
http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=50125