Problem z Outlookiem 2007
Witam Po zainstalowaniu office 2007 mam problem z outlookiem. Skopiowałem cały folder outlooka przed formatowaniem dysku. Po zainstalowaniu Windowsa Xp przekopiowałem pliki danych outlooka. Program zobaczył foldery i wszystkie dane.
Problem polega ze nagminnie przy uruchamianiu outlooka pojawia mi sie komunikat:
" Plik danych nie został prawidłowo zamknięty po ostatnim użyciu i trwa sprawdzanie, czy w pliku nie wystąpiły problemy. Sprawdzanie może mieć wpływ na wydajność"
Nie wiem jak sobie z tym poradzić. Może ktoś wie o co chodzi.
Jarek
Odpowiedzi: 2
Chodzi o MS Outlooka z Office. Częściowo masz rację - utworzenie nowego pliku pst i przekopiowanie do niego wszystkich wiadomości powinno rozwiązać problem.
[quote=jaro850]Witam Po zainstalowaniu office 2007 mam problem z outlookiem. Skopiowałem cały folder outlooka przed formatowaniem dysku. Po zainstalowaniu Windowsa Xp przekopiowałem pliki danych outlooka. Program zobaczył foldery i wszystkie dane... Jarek[/quote]
Rozumiem, że chodzi o folder zawierający podfoldery z rozszerzeniem .dbx zawierające wiadomości. Jeśli tak proponuję wykonać import ww. treści z poziomu programu Outlook Express lub tego wbudowanego w Office, bo nie zorientowałem się do końca z Twojej wypowiedzi, którym z nich się aktualnie posługujesz.
Strona 1 / 1