Problem z Outlook Express
Witam. Jestem nowy na tym forum więc z góry proszę o wyrozumiałość gdyź internet posiadam od niedawna i kaźdy problem jest dla mnie wielki :oops: Do tej pory bez rejestracji tutaj udawało mi się rozwiązywać problemy korzystając z tego forum ale nie moge znaleźć pomocy na mój nowy problem. Jako klienta poczty uźywam Outlook'a Express (duźo czytałem źe nie jest on dobrym klientem poczty ale innych np. Thunderbird'a nie umiem skonfigurować tak źeby działały poprawnie). Od pewnego czasu gdy wchodzę w OE, by odczytać pocztę rozłącza mi się internet. Nie mogę więc ani odczytać ani wysyłać wiadomości korzystając z klienta poczty i muszę na piechotkę przez adres mailowy wcześniej uruchamiając internet od nowa. Czy umiał by mi ktoś pomóc? A moźe poprowadził by mnie ktoś przez konfigurację thunderbirda (jak go kiedyś zainstalowalem to wyświetlał tylko stare wiadomości natomiast nie przyjmował nowych, oczywiście był ustawiony jako domyślny) jeźeli OE uznacie za "niedobry"? Z góry dziękuję.
Odpowiedzi: 6
Hyhyhy :lol: "googlarce". Spoko spoko lekcje odrobie przy najbliźszej okazji. Yhymm.. znaczy na nastepne zajęcia :p
Prosze bardzo.
P.S. Jako zadanie domowe dostajesz "nauke wyszukiwania w googlarce" :wink: .
P.S. Jako zadanie domowe dostajesz "nauke wyszukiwania w googlarce" :wink: .
O wielkie dzięksy EL NINO. O to właśnie chodziło. Wszystko pięknie krok po kroku wytłumaczone. Myśle źe teraz powinienem sobie dać radę. Dziękuję jeszcze raz. Pozdrawiam.
Nie ma za co.
Thunderbirda nie uzywam, wiec nie moge Ci pomoc. Przykro mi. Korzystalem przez dlugi czas z Pegasus Mail, ale z uwagi na bledy pod XPkiem, przesiadlem sie na klienta Opery.
Na googlach po wpisaniu "konfiguracja thunderbirda" znalezc mozna np.: http://www.mlaskio.uni.wroc.pl/poczta/thunderbird/
Jesli Ci to nie wystarczy, wpisz podana fraze i przeczytaj inne wyniki.
Thunderbirda nie uzywam, wiec nie moge Ci pomoc. Przykro mi. Korzystalem przez dlugi czas z Pegasus Mail, ale z uwagi na bledy pod XPkiem, przesiadlem sie na klienta Opery.
Na googlach po wpisaniu "konfiguracja thunderbirda" znalezc mozna np.: http://www.mlaskio.uni.wroc.pl/poczta/thunderbird/
Jesli Ci to nie wystarczy, wpisz podana fraze i przeczytaj inne wyniki.
Wielgachne dzięki EL NINO. Juź działa. Takie banalne a jednak dla mnie okazało się za trudne. Aź wstyd :oops: No ale moźe się z czasem nauczę. Bardzo mi pomogłeś i nie chciał bym naduźywać tego ale czy mógłbym liczyć na pomoc w skonfigurwaniu thunderbirda lub ewentualnie innego dobrego klienta poczty?? Jak pisałem po zainstalowaniu widzi tylko obecną pocztę a nie widzi nowej (thunderbird).
grzybu, otworz OE, wejdz do menu Narzedzia, dalej Opcje, wybierz zakladke Połączenie i sprawdz czy masz zaznaczone "Rozlacz po wyslaniu i pobraniu". Jesli tak, odznacz.
Strona 1 / 1