Problem z otwieraniem dokument w Word 2007

Nabyłem nowy pakiet Office 2007 dla użytkowników domowych i pojawił się dziwny problem, którego nie wiem jak rozwiązać. Klikam jakiś istniejący dokument *.doc czy *.docx otwiera mi się word, ale dokument się nie pojawia i trzeba ręcznie w opcji "otwórz" go poszukać i wtedy sie pojawia. Odinstalowałem pakiet... wyczyściłem rejestry, zainstalowałem jeszcze raz i.. znów to samo! Jeżeli już jest otwarty word i gdziekolwik choćby z pulpitu klikam jakiś dokument *.doc to normalnie otwiera się w edytorze bez problemów. ...!? Teraz jak działałem dalej: kliknąłem jakiś dokument *.doc prawym myszki i w menu podręcznym wybrałem "otwórz za pomocą" i tu wybrałem "wybierz program" i oczywiście wybrałem "Microsoft Office Word" i !!? pojawia się komunikat: "System windows nie może odnaleźć pliku" !! Dobre sobie he he.. Tak więc problem chyba nie leży w Office tylko w windozie.. Ale jak go rozwiązać nie wiem :(( Oczywiście wszystko jest legalne i zarejstrowane.. :))

Odpowiedzi: 12

Witam, akurat się składa, że mam ten sam problem tyle, że w Office 2003 i nie mogę znaleźć rozwiązania. Może ktoś już coś wymyślił od tego czasu?
kain1906
Dodano
14.06.2008 16:15:34
No normalnie kurdeeee.. kurdeee... !!! No może ja jestem gupi i jakąś durnotę pominąłem.. No nic normalnie nie pomgło! Przinstalował sie ładnie rejestr odbudował się z dokładnie tym samym wpisem i nic nowego ni ma :(( ---> Nie ma już siły idę spać może jutro odtworze przez "punkt przywracania systemu" .. :((
Algol
Dodano
06.09.2007 02:41:12
No to teraz w start -> uruchom polecenie winword /r
Żółty
Dodano
06.09.2007 02:17:52
Usunąłem już chyba desperacko ten klucz (w końcu pewnie czeka mnie przeinstalka wszystkiego) ale efekt był ciekawy. Teraz po kliknięciu na jakiś dokument *.doc wyświetla się od razu komunikat : "system windows nie może odnaleźć pliku...itd ścieżka" , a word się otwiera się normalnie oczywiście bez wyświetlenia dokumentu..
Algol
Dodano
06.09.2007 02:14:59
No własnie chciałem porównać ze swoim wpisem. U mnie zamiast VW we wpisie command jest VX [quote]w_1^VX!!!!!!!!!MKKSkWORDFiles>tW{~$4Q]c@5d1`,xaTO5 /n /dde [/quote]
Żółty
Dodano
06.09.2007 02:06:40
HKEY_CLASSES_ROOT\.doc\PersistentHandler (domyślna) REG_SZ {98DE59A0-D175-11CD-A7BD-00006B827D94} HKEY_CLASSES_ROOT\.doc\shellex (domyślna) REG_SZ {84F66100-FF7C-4fb4-B0C0-02CD7FB668FE} HKEY_CLASSES_ROOT\.doc\Word.Document.8\ShellNew (domyślna) REG_SZ (wartość nie ustalona) HKEY_CLASSES_ROOT\.docx\PersistentHandler (domyślna) REG_SZ {D3B41FA1-01E3-49AF-AA25-1D0D824275AE} HKEY_CLASSES_ROOT\.docx\ShellEx (domyślna) REG_SZ (wartość nie ustalona) HKEY_CLASSES_ROOT\.docx\Word.Document.12\ShellNew (domyślna) REG_SZ (wartość nie ustalona) ; NullFile REG_SZ ****nic**** HKEY_CLASSES_ROOT\Word.Document.12 (Domyślna) REG_SZ Dokument programu Microsoft OFFice Word; BrowserFlags REG_DWORD 0x000002c(44) I tu jest jeszcze dużo do rozwinięcia zaraz to przeanalizuję ale może zasugerujesz czego szukać..? Czy ten klucz jest w porządku??? HKEY_CLASSES_ROOT\Word.Document.12\shell\Edit\command (Domyślna) REG_SZ "C:\Program Files\Microsoft Office\Office12\WINWORD.EXE" /n /dde [b]command REG_MULTI_SZ w_1^VW!!!!!!!!!MKKSkWORDFiles>tW{~$4Q]c@5d1`,xaTO5 /n /dde[/b]
Algol
Dodano
06.09.2007 01:26:26
Nie pisz posta pod postem bo to flood jest - uzywaj opcji edycji. Pokaż jeszcze co masz w kluczach HKEY_CLASSES_ROOT\.doc i HKEY_CLASSES_ROOT\Word.Document.12
Żółty
Dodano
06.09.2007 01:09:51
No i dalej kicha.. :( A już podsunołeś mi parę nowych pomysłów. Na nowo utworzonym profili jest dokładnie to samo!!! A miałem nadzieję że będzie ok Widać problem tkwi głębiej w systemie. Wogóle dzięki Ci, że zainteresowałeś sie problemem. Podeślę kilka nowych informacji. Oprogramywuje nowo zakupiony dysk.. Offica zainstalowałem już parę dni temu i z tego co pamiętam (na90%) tego problemu na początku nie było. Później doinstalowywałem parę kolejnych programów i w sumie nie zauważyłem, po której instalacji pojawił się ten konflikt, a szkoda.. Teraz musiałbym je po kolei odinstalowywać czego mi sie nie chce, ale jak nie będzie wyjścia... Instalowałem FlashGet-a, IckonPackager-a.. chyba FastStone i parę jeszcze innych, których kolejności już nie pamiętam...
Algol
Dodano
06.09.2007 00:53:30
Jestem jedynym użytkownikiem ale zaraz założę inny profil i sprawdzę.. :))
Algol
Dodano
06.09.2007 00:25:00
Na innym koncie uzytkownika tez tak jest ??
Żółty
Dodano
06.09.2007 00:19:39
Niestety nie pomogło.. :( Oba polecenia otwierają worda z czystym dokumentem do edycji. Zamykałem otwierałe, wyłączałem kompa i nic się nie zmieniło. Jeżeli klikam jakis wordowy dokoment przy zamknietym edytorze to otwiera się word ale bez klikanego dokumentu do edycji. Przy otwartym wordzie klikany dokument normalnie sie otwiera... :( Sprawdzałem inne pliki np *.ppt i normalnie po kliknięciu otwierają się w Power Poincie... No kured kicha.. :((
Algol
Dodano
06.09.2007 00:12:29
Sprawdź czy po wpisaniu w start -> uruchom poleceń [quote] winword /unregserver winword /regserver [/quote] nie poprawi się. Po pierwszym poleceniu odczekaj chwile aż proces winword.exe zostanie zamknięty.
Żółty
Dodano
05.09.2007 23:50:29
Algol
Dodano:
05.09.2007 23:46:53
Komentarzy:
12
Strona 1 / 1