Problem z otoczeniem
Mamy załoźoną sieć osiedlową i większość kompów to 98 i ME tylko ja mam XP. Jak wchodze na Moje miejsca sieciowe to nic sie nie pokazuje. Jak naciskam na pokaź komputery grupy roboczej to nic sie nie dzieje.
Czy ktoś wie coś o tym!!!??????
Czy ktoś wie coś o tym!!!??????
Odpowiedzi: 18
Trzy razy reinstalowalem karte :rezultat–zaden. Korzystam z polaczenia internetowego serwera proxy. Ustawienia proxy sa wykrywane automatycznie. Wszystko dziala oprócz "Moich miejsc sieciowych".
Wiesz co, trudno tak w ciemno zgadywac lub proponowac to czy tamto. Moze to byc jakas pierdola ktora przeoczyles, moze cos innego.
Odinstaluj moze karte i powpisuj wszelkie ustawienia od poczatku.
Przeczytaj co pisalem na temat polaczenia komputerow. Wez rowniez poprawke na swoje inne IP, ktore ma byc inne od tego ktore opisywalem.
Czy masz rowniez dostep do neta przez ta siec lokalna ?
Odinstaluj moze karte i powpisuj wszelkie ustawienia od poczatku.
Przeczytaj co pisalem na temat polaczenia komputerow. Wez rowniez poprawke na swoje inne IP, ktore ma byc inne od tego ktore opisywalem.
Czy masz rowniez dostep do neta przez ta siec lokalna ?
Mój IP to 192.168.1.22 ,a koledzy mają z przedziału 1–40 (chyba).Firewall jest wyłączony,a jak pinguje to kompy odpowiadają
Jakie macie IP w komputerach ? Ty i koledzy.
Czy mozesz wyszukac kogos po numerze IP ?
Czy pingujac kogos po numerze IP dostajesz odpowiedz ?
Czy masz zalaczony systemowy firewall ?
Jesli masz XP to w Uruchom wpisz cmd i nacisnij Enter a pozniej wpisz ipconfig /all – tam jest Twoj numer IP.
Czy mozesz wyszukac kogos po numerze IP ?
Czy pingujac kogos po numerze IP dostajesz odpowiedz ?
Czy masz zalaczony systemowy firewall ?
Jesli masz XP to w Uruchom wpisz cmd i nacisnij Enter a pozniej wpisz ipconfig /all – tam jest Twoj numer IP.
Niestety to teź nie pomaga. Mam zainstalowane wszystkie protokoły, NETBios włączony.
:cry:
:cry:
NetBIOS przez TCP/IP zalaczysz we wlasciwosciach polaczenia w zakladce bodajze Wins. Jesli to nie pomoze, to doinstaluj protokol IPX i w nim zalacz NetBIOS.
Co z odpowiedziami na moje poprzednie pytania ? Jakie IP masz Ty a jakie koledzy ?
Co z odpowiedziami na moje poprzednie pytania ? Jakie IP masz Ty a jakie koledzy ?
NetBIOS przez TCP/IP zalaczysz we wlasciwosciach polaczenia w zakladce bodajze Wins. Jesli to nie pomoze, to doinstaluj protokol IPX i w nim zalacz NetBIOS.
Jak załączyć NETBios ?!?!
Jak załączyć NETBios ?!?!
Probowales tez wyszukiwac komputery kolegow po IP ? Czy napewno masz IP z tego samego zakresu ? Probowales zalaczac NetBIOS ?
Nie, nie moźna nic wyszukać.
Juz o tym pisalem –
– NetBIOS przez TCP/IP
– albo doinstalowac IPX i zalaczyc NetBIOS przez niego
– albo wylaczyc w uslugach Web server
Znajdujesz pozostale kopmy przez "wyszukaj" ?
– NetBIOS przez TCP/IP
Juz o tym pisalem –
– NetBIOS przez TCP/IP
– NetBIOS przez TCP/IP
Juz o tym pisalem –
– NetBIOS przez TCP/IP
– NetBIOS przez TCP/IP
Mam na 100% taką samą grupę roboczą, a z rejestru juź sobie usunąłem te klucze.
Moźe coś innego?
Moźe coś innego?
Czy masz wpisana taka sama grupe robocza jak reszta ? XP zawsze dluzej przeglada otoczenie, bo wyszukuje udostepnione zasoby i drukarki. Mozna to wylaczyc – wystarczy kliknac "Szukaj".
Czy masz wpisana taka sama grupe robocza jak reszta ? XP zawsze dluzej przeglada otoczenie, bo wyszukuje udostepnione zasoby i drukarki. Mozna to wylaczyc – wystarczy kliknac "Szukaj".
Strona 1 / 1