problem z opróźnieniem
przypadkowo program p2p ściągał mi pliki na partucje systemową.teraz w tym folderze wyświetlana jest wielkość 313MB a plików po otwarciu go nie ma(mam zaznaczone pokazywanie wszystkich plików)jak pozbyć sie tych 313MB?
Odpowiedzi: 13
coś nieprawdopodobnego – postanowiłem źe zanimwywale ten folder w awaryjnym to jeszcze coś pokombinuje – wszedłem na opcje internetowe – opróźnij wszystkie pliki cookie i całą zawartość offline – patrze a folder jest dosłownie i w przenośni pusty – pozostałości po tym p2p usunęły się
Cytat z helpa, a jakźe:
Polecenie rmdir (rd)Usuwa katalog.
Składnia
rmdir [dysk:]ścieźka [/s] [/q]
rd [dysk:]ścieźka [/s] [/q]
Parametry
[dysk:]ścieźka
Określa lokalizację i nazwę katalogu, który naleźy usunąć.
/s
Usuwa określony katalog i wszystkie podkatalogi, łącznie z plikami. Za pomocą parametru /s moźna usunąć drzewo.
/q
Wykonuje polecenie rmdir w trybie cichym. Usuwa katalogi bez potwierdzenia.
a co znaczą parametry /s/q
Odpal w awaryjnym z wierszem poleceń, zaloguj sie na swoje konto i wpisz:
rd /s /q %homepath%\Ustawienia lokalne\Temporary Internet Files
Zamiast %homepath% moźe byc ścieźka do katalogu z kontem, np. C:\Documents and Settings\Nazwa_konta
Zamiast %homepath% moźe byc ścieźka do katalogu z kontem, np. C:\Documents and Settings\Nazwa_konta
Odpal w awaryjnym z wierszem poleceń, zaloguj sie na swoje konto i wpisz:
folder to temporary internet files
po wpisaniu komendy dir pisze źe plikó jest zero a katalog 1
mój antywirus to avast jak ten katolog zrzucić do kwarantanny?
bo tak logicznie myśląc jak przerzucić do kwarantanny pliki których system nie wiedzi?
a da sie zminić status tego folderu jeśli tak to jak?bo wymyśliłem takiego myka, źeby usunąć ten folder a potem utworzyć go z powrotem i z powrotem teź nadać mu miano systemowego
po wpisaniu komendy dir pisze źe plikó jest zero a katalog 1
mój antywirus to avast jak ten katolog zrzucić do kwarantanny?
bo tak logicznie myśląc jak przerzucić do kwarantanny pliki których system nie wiedzi?
a da sie zminić status tego folderu jeśli tak to jak?bo wymyśliłem takiego myka, źeby usunąć ten folder a potem utworzyć go z powrotem i z powrotem teź nadać mu miano systemowego
Do jakiego katalogu ściągałeś te pliki? Do Windows lub jakiegoś podrzędnego?
Przy pomocy antywirusa być moźe będziesz mógł te pliki do kwarantanny przenieśc, a z kwarantanny to juź chyba nietrudno usunąc.
Sprawdź co wyświetli komenda dir w tym katalogu.
Przy pomocy antywirusa być moźe będziesz mógł te pliki do kwarantanny przenieśc, a z kwarantanny to juź chyba nietrudno usunąc.
Sprawdź co wyświetli komenda dir w tym katalogu.
raczej nie pomoźe bo tam są opisane inne przypadki
nie wiem – teź pierwszy raz sie z czymś takim spotkałem
co ciekawe włączam antywirus aby przeskanował ten folder a on skanuje te poszczególne pliki co p2p ściągał potem wchodze do folderu a tam ich nie ma
prosze o dalsze rady jak sie ich pozbyć moźe jak antywirus je widzi to nim usunąc (tylko tak sie zastanawiam jak)???
nie wiem – teź pierwszy raz sie z czymś takim spotkałem
co ciekawe włączam antywirus aby przeskanował ten folder a on skanuje te poszczególne pliki co p2p ściągał potem wchodze do folderu a tam ich nie ma
prosze o dalsze rady jak sie ich pozbyć moźe jak antywirus je widzi to nim usunąc (tylko tak sie zastanawiam jak)???
nie da sie usunąć bo to folder systemowy
nie da sie usunąć bo to folder systemowy
Włącz równieź pokazywanie ukrytych plików systemowych. Jeśli to nie pomoźe spróbuj wykasować ten folder.
8) Pozdro.
8) Pozdro.
napisałem źe mam włączoną tę opcje
Strona 1 / 1