Problem z Operą
Zmieniła mi się ścieźka dostępu do zakładek na C/Dokument and Setting/.../Pulpit/opera6.adr a powinno być C/Program Files/Opera/profile/opera6.adr.
Proszę o pomoc ,gdzie mogę zmienić tę ścieźkę dostępu.Jak importuję kopię zakładek to lądują mi na pulpicie,a zakładki i cała reszta jest w folderze Opery tyle tylko źe są niewidoczne zakładki.
Z góry baaardzo dzieki.
Pozdrawiam Irek
Proszę o pomoc ,gdzie mogę zmienić tę ścieźkę dostępu.Jak importuję kopię zakładek to lądują mi na pulpicie,a zakładki i cała reszta jest w folderze Opery tyle tylko źe są niewidoczne zakładki.
Z góry baaardzo dzieki.
Pozdrawiam Irek
Odpowiedzi: 9
Szybciej chyba będzie zainstalowanie od nowa Opery,próbowałem zainstalować na istniejącą ale to nic nie dało.Co ciekawe źe wszystko działa w przeglądaece tylko mnie wkurza źe plik opera6.adr mieści się na pulpicie...
Dzięki Bobi,juź jest po problemie.Znalazłem ten plik ini ,był zmieniony.Tylko nie wiem dlaczego się zmienił zapis w tym pliku. :)
Dzięki Bobi,juź jest po problemie.Znalazłem ten plik ini ,był zmieniony.Tylko nie wiem dlaczego się zmienił zapis w tym pliku. :)
Katalog ktory podalem to domyślny katalog gdzie ten plik powinien się znajduwac, nie wykluczone wiec źe moźesz go mieć gdzie indziej.
Poszukaj na dysku tego pliku bo gdzieś musi być, być moźe konieczne będzie zaznaczenie w opcjach folderów pokazywania pliików ukrytych.
Poszukaj na dysku tego pliku bo gdzieś musi być, być moźe konieczne będzie zaznaczenie w opcjach folderów pokazywania pliików ukrytych.
Ale tam nic nie mam,tylko pusty katalog Opera...???
Nie martw się, mnie teź raz wyszukuje raz nie przy takich samych słowach kluczowych :P
W katalogu C:\Documents and Settings\twoja_nazwa_uźytkownika\Dane aplikacji\Opera\Opera\profile powinienieś mieć plik opera6.ini
Otwórz go notatnikiem i znajdz linijkę: Hot List File Ver2=
Po znaku równości masz sciezke do pliku zakładek.
W katalogu C:\Documents and Settings\twoja_nazwa_uźytkownika\Dane aplikacji\Opera\Opera\profile powinienieś mieć plik opera6.ini
Otwórz go notatnikiem i znajdz linijkę: Hot List File Ver2=
Po znaku równości masz sciezke do pliku zakładek.
Niestety jeszcze nie znalazłem...
ZYCHI, wejdz sobie tutaj: http://my.opera.com/forums/forumdisplay.php?s=&forumid=60
Wpisz w wyszukiwarke: "ścieźka zakładek"
Jakbys się nie doszukał – daj znać.
Wpisz w wyszukiwarke: "ścieźka zakładek"
Jakbys się nie doszukał – daj znać.
Nie rozumiem,jak wejdę według Twojego polecenia to mogę zmienić ścieźkę do katalogu gdzie mogę zapisywać pliki.Mi chodzi o ścieźkę dostępu do zakładek,jak otworzę pomoc i o Operze to tam są podane wszystkie ścieźki dostępu i tylko ta jedna się zmieniła a powinna być w tym samym katalogu...
Nacisnij ALT+P, wejdz w Programy i sciezki i podaj lokalizacje.
Nacisnij ALT+P, wejdz w Programy i sciezki i podaj lokalizacje.
Strona 1 / 1