Problem z operą
Witam mam problem z Operą.niechcący przeniosłem z zakładek po prawej stronie na pulpit jedną ze stronek.Na pupicie pojawił się plik "opera6.adr"A zakładki w operze zniknęły.Nie da się ich wsadzic.W menedźerze zakładek zaimportowałem ten plik z pulpitu i pojawiły się.Problem leźy gdzie indziej: gdy je usunę to zakładki znów znikną a jak jeszcze raz zaimportuję to plik znów pojawia się na pupicie.Moźna tak w kólko.Przeniosłem plik tam gdziejogo miejsce C:/Document and settings/nazwa uzytkownika/dane aplikacji/opera/profile i znów zakładki znikneły.Gdy zaimportuję z tamtąd plik to znów się pojawią na pupicie.z kaźdym uruchomieniem opery naleźy importowac ten plik co mnoźy pliki na pulpicie.O co chodzi? :?:
Odpowiedzi: 4
Ok rozwiązałem problem.ten plik skopiowałem do innego folderu.Wszystkie inne pousuwałem,spowrotem przeniosłem ten do folderu c:/documents and setings... i stamtąd zaimportowałem go operą a nie tak jak wczesniej robiłem z pulpitu.Dzięki za podpowedzi :P
Spróbuj wrzucić ten pliczek do Twojego profilu i zaimportuj go – powinien sie opamiętać. Jak nie to poszperaj na forum Opery.
Cały plik jest zrobiony z linków .Np w zakładkach mam folder aukcje to tak wygląda fragment tego pliku.Zamieszzcem tylko fragment bo reszta jest taka samy tylko inny adres.Watię aby to coś pomogło:
#FOLDER
ID=320
NAME=Aukcje
CREATED=1125347224
#URL
ID=321
NAME=Allegro.pl – aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
URL=http://www.allegro.pl/
CREATED=1125347224
VISITED=1132756409
ICONFILE=www.allegro.pl.ico
–
opery nigdy nie miałem, ale jeźeli podany przez ciebie plik jest stosunkowo mały (poniźej 5 – 10 KB), to otwórz go notepadem i jeśli da się coś przeczytać (nie pojawiają sieę "krzaczki") to zapuść tu zawartość tego pliku
// nie śmiejcie sę ze mnie. Powtarzam źe opery nigdy nie uźywałem i wydaje mi się źe są szanse źe to ułatwi rozwiązanie problemu
// nie śmiejcie sę ze mnie. Powtarzam źe opery nigdy nie uźywałem i wydaje mi się źe są szanse źe to ułatwi rozwiązanie problemu
Strona 1 / 1