Problem z Office 2007 - uruchamiający się stale instalator
Odpowiedzi: 8
-
[quote=paolo]U mnie ten sam problem wystąpił z Office 2007 pod WinXPHome. W końcu znalazłem przyczynę i teraz już jest OK. Winowajcą był program czyszczący Easy Cleaner, który przy każdym czyszczeniu niepotrzebnych plików po zakończeniu pracy na pececie usuwał jeden plik Office z rozszerzeniem.BAK. Czyli z punktu "widzenia" Easy Cleanera do niczego niepotrzebnego. Plik ten to [b]OPA12.BAK[/b]. Dałem to do "pomiń" w Cleanerze i teraz Office 2007 jest prawidłowo uruchamiany bez ciągłego rozpoczynania procedury instalacyjnej. Okazuje się, że pliki z rozszerzeniem BAK są jednak czasem niezbędne do prawidłowego funkcjonowania aplikacji.[/quote] Ja tez mam ten program ,ale boje sie go uzywac . Kiedy pokazał mi 81 Kluczy do usuniecia to nie wiem co robic Czy ty wiesz u ufasz co i jak usuwac ? Jesli usune tyle kluczy to moze komp przestac działac a i tak mam cos usuniete bo mam kłopoty podobne jak tu czytam Windows tez sie co róz chce instalowac i nie moze znależc piku tyle ze z plikiem SKU011.CAB ::{20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D}Nie znaleziono pliku SKU011.CAB wymaganego do instalacji nie wejde do pomocy ani w Kontaz uzytkownika ech ,co za zycie :-k
-
[quote=Ula] Ja tez mam ten program ,ale boje sie go uzywac . Kiedy pokazał mi 81 Kluczy do usuniecia to nie wiem co robic Czy ty wiesz u ufasz co i jak usuwac ? Jesli usune tyle kluczy to moze komp przestac działac a i tak mam cos usuniete bo mam kłopoty podobne jak tu czytam [/quote] Easy Cleanera nie ma się co bać. Najlepiej usuwać tylko niepotrzebne pliki i błędne wpisy rejestru i nie wchodzić w aplet "duplikaty" W razie kłopotów ze stabilnością systemu po operacji czyszczenia zawsze można pliki przywrócić korzystając z opcji Undo. Korzystam z tego programiku już ponad 3 lata i nie zdarzyło się (pomijając plik z MS Office 2007 OPA12.BAK), by po czyszczeniu system działał niestabilnie. Zresztą pliki których nie można usunąć Easy Cleaner pozostawia w spokoju.