Problem z Office 2003
Mam taki mały – wielki problem. Po przeformatowaniu systemu i poinstalowaniu wszystkiego co potrzebne zainstalowałem sobie Offica 2003. W tym momencie zaczęły się problemy. Duźo programów zacina się (np. IE, Outlook, GG), zaczynają działać przewaźnie po 5–10 min. Jestem pewien, źe to wina Offica bo po ponownym przeforatowaniu kompa problem pojawiłsię ponownie. Czy da się coś z tym zrboić ??? Proszęo pomoc !!!
Odpowiedzi: 7
Wiem, źe format i instalacja świeźej kopii okienek pomaga ale ja to juź 5 razy robiłem i to nic nie pogaga.
Anonymous:Mam PIII 866 i 384 MB Ramu, do tego Win XP Pro. Sprzęt jest wystarczająco dobry gdyź przy pierwszym zainstalowaniuu pakietu Office na wcześniejszą wersję XP wszystko chodziło dobrze, nic się nie wieszało. Kumpel, który posiada lepszy sprzęt (P4 1,4 i 512 MB Ramu) ma ten sam problem.
Faktycznie na takim sprzęcie i ilości Ram–u officce winien chodzić jak burza.
Ja na Twoim miejscu skopiowałbym potrzebne dokumenty wyrzucił system zainstalował od nowa windows xp i na czysto offica 2003 . Jest to metoda drakońska ale czasami duźo szybsza niz grzebanie w systemie i szukanie przyczyny.
Czas takowej operacji na Twoim kompie około 1 godziny,(z zainstalowaniem dodatkowego softu.)
Pozdrawiam
Mam PIII 866 i 384 MB Ramu, do tego Win XP Pro. Sprzęt jest wystarczająco dobry gdyź przy pierwszym zainstalowaniuu pakietu Office na wcześniejszą wersję XP wszystko chodziło dobrze, nic się nie wieszało. Kumpel, który posiada lepszy sprzęt (P4 1,4 i 512 MB Ramu) ma ten sam problem.
Anonymous:No niestety, odznaczenie tych kilku programów z aytostartu nic nie dało, no moźe pnic bo GG uruchamia się po 3 minutach a nie 5. Czekam na kolejne propozycje rozwiązania mojego problemu. Z góry za wszystki dziękuje!!!
Witaj gościu a jakowym sprzętem dysponujesz..
Ile masz pamieci RAM–u?
A nade wszystko jaki system masz.?
Pozdrówka
Jak łączysz sięz internetem przez LAN to wejdź do połączeń sieciowych/właściwości połączania lokalnego/właściwości protokołu tcp/ip i wpisz ustawienia ręcznie. (tj. IP, maskę, bramę i DNS–y).
No niestety, odznaczenie tych kilku programów z aytostartu nic nie dało, no moźe pnic bo GG uruchamia się po 3 minutach a nie 5. Czekam na kolejne propozycje rozwiązania mojego problemu. Z góry za wszystki dziękuje!!!
Gość:Mam taki mały – wielki problem. Po przeformatowaniu systemu i poinstalowaniu wszystkiego co potrzebne zainstalowałem sobie Offica 2003. W tym momencie zaczęły się problemy. Duźo programów zacina się (np. IE, Outlook, GG), zaczynają działać przewaźnie po 5–10 min. Jestem pewien, źe to wina Offica bo po ponownym przeforatowaniu kompa problem pojawiłsię ponownie. Czy da się coś z tym zrboić ??? Proszęo pomoc !!!
Z lini poleceń wpisz msconfig (uruchom) i w zakładce uruchamianie odznacz programy które się automatycznie ładują . I powyłaczaj.
Pozdrówka
Strona 1 / 1