Problem z odzyskaniem miejsca na dysku...
Witam
Jakis czas temu formatowalem dysk.. na poczatku były trudnosci z jego sformatowaniem ale wreszcie siem udało ....nie wiem w jaki sposób ale cos mi nie poszło i przez przypadek nie wiem w jakis sposób straciłem 10GB ..jak zrobic zeby to odzykac pls POMOCY
Jakis czas temu formatowalem dysk.. na poczatku były trudnosci z jego sformatowaniem ale wreszcie siem udało ....nie wiem w jaki sposób ale cos mi nie poszło i przez przypadek nie wiem w jakis sposób straciłem 10GB ..jak zrobic zeby to odzykac pls POMOCY
Odpowiedzi: 5
Czhy potrzebny jest kolejny format ...?? a jesli trzeba to byłbym wdzieczny jesli byscie mi opisali to krok po kroku zebym znowu niczego nie zwalił....to 10 GB jest tylko na zadnej partycji napewno......bo juz wiem co zle zrobilem..a postepujac wedłóg tfojej rady "compmgmt.msc" pisze ze nie mozna znalesc takiego pliku lub biblioteki i zeby sprawdzic poprawnosc itd
Pozdrawiam
Pozdrawiam
No własnie tak mi siem wydaje źe nie mam go podzielonego na zadnej partycji....bo ale nie wiem jak zrobic zeby teraz było normalnie...i mam system niestety nie xp tylko 98...wiem ze to jest centrymxp ale jest to chyba najlepsze forum i mam nadzieje ze mi pomozecie
Pozdrawiam
Pozdrawiam
jeśli mowa o dysku na którym masz system "z którego teraz piszesz", to na początek:
start –> uruchom –> compmgmt.msc –> OK –> Magazyn –> zarządzanie dyskami.
Napisz czy prezypadkiem nie mas tam tych 10 GB wolnego miejsca (nie przydzielonego dla źadnej partycji)
start –> uruchom –> compmgmt.msc –> OK –> Magazyn –> zarządzanie dyskami.
Napisz czy prezypadkiem nie mas tam tych 10 GB wolnego miejsca (nie przydzielonego dla źadnej partycji)
Tz..Normalne komendy które wsztstkim działają mi nie działały i mialem kłopot..chodzi mi o komendy w Dosie...musialem kombinowac i dzieki pomocy na tym forum (przy okazji dziekuje) udalo mi siem jakos to zrobic ...ale jak zwykle musialem cos zwalic ..formatowalem przez usuniecie partycji i chyba wiem co zle zrobilem ale nie wiem jak to odkrecic bo mi potrzebne miejsce a zwłaszcza ze nie mam duzego dysku
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Teź nie wiem, ale przynajmniej wiem dlaczego.
Moźe gdy swój post raz jeszcze przeczytaź teź będziesz wiedział.
PS.
Dysk – wielkość, partycje – ilość.
A przy okazji i to
Moźe gdy swój post raz jeszcze przeczytaź teź będziesz wiedział.
PS.
Dysk – wielkość, partycje – ilość.
A przy okazji i to
rozwinąć byś mógł.na poczatku były trudnosci z ... sformatowaniem
Strona 1 / 1