PROBLEM z odtwarzaniem dźwięku (skompresowanego – mp3)
Jak słucham mp3, albo oglądam filmy to po paru sekundach komputer mi sie zawiesza (najczęściej wyskakuje BSOD). Nie mam wirusów, reinstalacja nie pomaga, mam ściągnięte najnowsze sterowniki, wymieniłem dźwiękówke (na SB Audigy) i nie pomaga. Ostatnio zauwaźyłem, źe jak słucham pliki .wav
(znaczy nie skompresowane) to wszystko działa idealnie.
Co zrobić, źeby sie nie wieszał??? POMOCY!!!
Mój sprzęt: płyta: VIA KT7VTA3, AMD Duron 1200, 512RAM, Radeon 9000, SB Audigy, karta sieciowa: PLANET WL–8130 PCI
system: XP SP2
(znaczy nie skompresowane) to wszystko działa idealnie.
Co zrobić, źeby sie nie wieszał??? POMOCY!!!
Mój sprzęt: płyta: VIA KT7VTA3, AMD Duron 1200, 512RAM, Radeon 9000, SB Audigy, karta sieciowa: PLANET WL–8130 PCI
system: XP SP2
Odpowiedzi: 10
wiesza sie troche przy foobar2000, a przy VLC media player jak narazie działa bez zarzutu :)
Znaczy tak to wyglądało, źe to przez kodeki.
Ale jeźeli dalej się wiesza....to juź nie wiem co za cudactwa się w twoim komputerze dzieją.
Ale jeźeli dalej się wiesza....to juź nie wiem co za cudactwa się w twoim komputerze dzieją.
DZIĘKI BARDZO ZA PROGRAMY!!!
sie troche jeszcze wiesza, ale zdecydowanie rzadziej :–)
zastanawia mnie jednak czemu mam problem z kodekami, jak po formacie wgrywam tylko Divixa i Xvida (najnowsze wersje)...[/i]
sie troche jeszcze wiesza, ale zdecydowanie rzadziej :–)
zastanawia mnie jednak czemu mam problem z kodekami, jak po formacie wgrywam tylko Divixa i Xvida (najnowsze wersje)...[/i]
Rebe:Do raszty – zaraz isę okaźe, źe system cierpi na nadmiar kodeków.
Coś mi się wydaje, źe tak właśnie jest.
s z o g u n instalowałeś jakieś codecpaki?
Ściągnij dla próby foobara2000 i vlc media player – w pierwszym poodtwarzaj empetrójki a w drugim filmy. Te programy koźystają z własnych dekoderów, zobacz czy będzie się wtedy komputer zawieszał.
jeszcze pare pare opisów z podglądu zdarzeń:
Aplikacja powodująca błąd allplayer.exe, wersja 2.0.0.1, moduł powodujący błąd wmvdmod.dll, wersja 10.0.0.3650, adres błędu 0x0000b3eb.
Aplikacja powodująca błąd allplayer.exe, wersja 2.0.0.1, moduł powodujący błąd l3codecx.ax, wersja 1.5.0.50, adres błędu 0x00007b3b.
Aplikacja powodująca błąd winamp.exe, wersja 5.1.3.387, moduł powodujący błąd unknown, wersja 0.0.0.0, adres błędu 0x00000a31.
Aplikacja powodująca błąd winamp.exe, wersja 5.1.3.387, moduł powodujący błąd unknown, wersja 0.0.0.0, adres błędu 0x00001d63.
Aplikacja powodująca błąd allplayer.exe, wersja 2.0.0.1, moduł powodujący błąd wmvdmod.dll, wersja 10.0.0.3650, adres błędu 0x0000b3eb.
Aplikacja powodująca błąd allplayer.exe, wersja 2.0.0.1, moduł powodujący błąd l3codecx.ax, wersja 1.5.0.50, adres błędu 0x00007b3b.
Aplikacja powodująca błąd winamp.exe, wersja 5.1.3.387, moduł powodujący błąd unknown, wersja 0.0.0.0, adres błędu 0x00000a31.
Aplikacja powodująca błąd winamp.exe, wersja 5.1.3.387, moduł powodujący błąd unknown, wersja 0.0.0.0, adres błędu 0x00001d63.
Na początek to .. atapi.sys to nie grafika, a – jeźlei juź w kategoriach sprźetu – czytnik ( czy on sam czy taśma, czy system to kwestia sprawdzenia).
Do raszty – zaraz isę okaźe, źe system cierpi na nadmiar kodeków.
Zaś o błedzie 0x0A, w szukajce jest raptem kopa wyników do przejrzenia.
Do raszty – zaraz isę okaźe, źe system cierpi na nadmiar kodeków.
Zaś o błedzie 0x0A, w szukajce jest raptem kopa wyników do przejrzenia.
BSOD:
STOP: 0x0000000A (0x41FBD9B9, 0x00000002, 0x00000000, 0x804EDCCA)
STOP: 0x0000000A (0x41FBD9B9, 0x00000002, 0x00000000, 0x804EDCCA)
wyskakują teź przy filmach.
w grach to tylko w tych które korzystają z mp3.
programy w których odtwarzałem: Winamp 5, Windows Media Player 10, allplayer...itd.
w tle nic nie pracuje
numeru jeszcze nie mam bo robiłem przed chwilą formata
Co to oznacza, źe nieskompresowane dźwięki i filmy czyta mi bez problemu???
w grach to tylko w tych które korzystają z mp3.
programy w których odtwarzałem: Winamp 5, Windows Media Player 10, allplayer...itd.
w tle nic nie pracuje
numeru jeszcze nie mam bo robiłem przed chwilą formata
Co to oznacza, źe nieskompresowane dźwięki i filmy czyta mi bez problemu???
I tylko przy odtwarzaniu mp3 takie błędy wyskakują?
Przy grach nie masz problemu?
Jakiego programu uźywasz do odtwarzania mp3?
Jakie inne programy działają w tle?
Jaki numer błędu pojawia się na bsodach?
Przy grach nie masz problemu?
Jakiego programu uźywasz do odtwarzania mp3?
Jakie inne programy działają w tle?
Jaki numer błędu pojawia się na bsodach?
ze bsodów wynika, źe błąd wywołują pliki: P17.sys (karta dźwiękowa) atapi.sys (grafika), classpnp.sys, ks.sys, ntoskrnl
Tylko, źe ja juź z wieloma sterownikami próbowałem (od płyty głównej, grafiki, dźwięku) teraz mam najnowsze, a błędy dalej sie pojawiają... (usuwanie tych plków teź nie pomga)
wymontowałem nawet wszystko co sie dało (ale źeby komp sie uruchomił) a on dalej sie wiesza jak włączam mp3!!!
nie pomagła teź wymiana baterii w płycie głównej
Tylko, źe ja juź z wieloma sterownikami próbowałem (od płyty głównej, grafiki, dźwięku) teraz mam najnowsze, a błędy dalej sie pojawiają... (usuwanie tych plków teź nie pomga)
wymontowałem nawet wszystko co sie dało (ale źeby komp sie uruchomił) a on dalej sie wiesza jak włączam mp3!!!
nie pomagła teź wymiana baterii w płycie głównej
Strona 1 / 1