Problem z odpalaniem programów w XP – wszystkich prog :D
Witam !
Wlasnie uzywalem programu RegCleaner 4.0. Zaznaczylem wszystkie pliki aby usunął i teraz mam wielki problem.
Gdy np: próbóje wlaczyc Painta to pokazuje sie napis "z plikiem tym nie jest skojarzony program umozliwiajacy wykonanie tej czynnosci. Skojarz odpowiedni program, uzywajac apletu folderow w Panelu Sterowania". Tak jest ze wszystkimi programami. Natomiast gdy klikam na ikonke "Moj komputer" otwiera mi sie wyszukiwarka XP–owska. Gdy klikam na dysk C: to informuje mnie, ze mozna go sformatowac. Jedynie tego IE udalo mi sie uruchomic aby znalezc pomoc.
Probowalem wlasnie przeinstalowac go na 98. Pokazuje jednak napis,ze obecnie uzywany system to XP i nie da sie przinstalowac w tym momencie. Jedynie mozna wejsc do MS–Dos i tam probowac. Ale jak to zrobic ? :)
Prosze o pomoc !
Wlasnie uzywalem programu RegCleaner 4.0. Zaznaczylem wszystkie pliki aby usunął i teraz mam wielki problem.
Gdy np: próbóje wlaczyc Painta to pokazuje sie napis "z plikiem tym nie jest skojarzony program umozliwiajacy wykonanie tej czynnosci. Skojarz odpowiedni program, uzywajac apletu folderow w Panelu Sterowania". Tak jest ze wszystkimi programami. Natomiast gdy klikam na ikonke "Moj komputer" otwiera mi sie wyszukiwarka XP–owska. Gdy klikam na dysk C: to informuje mnie, ze mozna go sformatowac. Jedynie tego IE udalo mi sie uruchomic aby znalezc pomoc.
Probowalem wlasnie przeinstalowac go na 98. Pokazuje jednak napis,ze obecnie uzywany system to XP i nie da sie przinstalowac w tym momencie. Jedynie mozna wejsc do MS–Dos i tam probowac. Ale jak to zrobic ? :)
Prosze o pomoc !
Odpowiedzi: 4
Na przyszłość polecam jv16PowerTols ,nie wiem czy jest na xp ale niema z nim źadnych problemów ,oczywiście gdy odznaczysz pozycje "Pokazuj pominięte klucze" bo tych nie wolno usówać 8)
Gdy to zrobisz poprostu nie będzie ci owych pokazywał i moźesz spokojnie usunąć wszystko co ci wyskoczyło .
Gdy to zrobisz poprostu nie będzie ci owych pokazywał i moźesz spokojnie usunąć wszystko co ci wyskoczyło .
Probowales pewnie uruchamiajac plyte z poziomu systemu XP. Nie tedy droga do przeinstalowania systemow :wink: .3 x XXX:Probowalem wlasnie przeinstalowac go na 98. Pokazuje jednak napis,ze obecnie uzywany system to XP i nie da sie przinstalowac w tym momencie.
Jezeli nie wiesz za duzo o komputerach, to nie sluchaj pierdoł i nie uzywaj narzedzi o ktorych nie masz pojecia. Pozbedziesz sie podobnych klopotow w przyszlosci.3 x XXX:Wlasnie uzywalem programu RegCleaner 4.0. Zaznaczylem wszystkie pliki aby usunął i teraz mam wielki problem.
Uruchom teraz komputer z plyty instalacyjnej XP i czytaj dokladnie co tam napisane. Nacisnij w odpowiednim momencie literke "R" – naprawa systemu. Byc moze bedzie OK.
Reg Cleaner 4 ? niema przypadkiem kopi bezpieczenstwa ? sprobuj. jak nie ma to zrob reinstalke ale XP nie 98.
No to namieszales troche chyba jedynym wyjsciem bedzie uzycie dyskietki startowej i sformatowanie wszystkiego do czysta lub sprubuj funkcją przywracania systemu
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Strona 1 / 1