Problem z odinstalowywaniem XP

Czesc Wam, prosze o pomoc... Otoz mam na kompie 3 partycje c:3GB(fat32) d:10GB(ntfs) i e:17GB(ntfs). Na c: byl XP, potem zainstalowalem nowy XP na d: myslac ze jednoczesnie wykasuje mi starego. Tak sie nie stalo i mialem 2 sys oper XPki na c: i d: , jak sie komp uruchamial to of coz pytal sie ktorego chce uzyc...
Ja chcialem zostawic tego XP na d: wiec sformatowalem c: tylko ze format zawsze sie urywa pod koniec, tzn. wyskakuje komunikat ze nie moze zostac ukonczony format. Wtedy wywalilem zrobilem tak ze wywalilem po prostu katalog Windows na c: do kosza (potem oproznilem). I teraz nadal jest tak ze jak sie komp uruchamia to nadal do wyboru jest ten XP na c: lub XP na d: tyle ze jak wybiore ten na c: to of coz nie odpala sie bo nie ma pliku startujacego.Pytania sa takie: dlaczego nie moge sformatowac c:? i jak wywalic calkowicie oba XP bo chce od nowa podzielic partycje i zainstalowac XP?
Sorka za taki rookie problem ale jestem zielony:)... Dzieki Wam z gory za pomoc...

Odpowiedzi: 2

Było na ten temat kupę postów,poszukaj.
A tak na szybko.
Po zmianie napędu w biosie na cd i rozpoczęciu instalacji OS,w pewnym momencie wyświetli się menager partycji.
Tam ustawiasz ich wielkość zmieniasz format plików,usuwasz stare.
Potem instalator poprowadzi cię dalej.
Jeźeli chcesz wywalić tylko menu wyboru systemu,to w wyszukiwarce forumowej wpisz BOOT.INI
MarcinX
Dodano
04.01.2004 17:20:38
Wszystko to moźna zrobić za pomocą bootowalnej płytki z XP. Wystarczy umieć odpalić a to moźna znaleźć na forum bo było juź o tym wiela. Instalator poprowadzi Cię za rękę jak dziecko, wykasuje partycje, utworzy nowe itp. Próbuj a na pewno się uda :wink:
aligator
Dodano
04.01.2004 17:19:42
qrczak69
Dodano:
04.01.2004 17:12:19
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1