Problem z obrazem.
Mam problem z filmami. Gdy właczam film na komputerze wszystko jest ok. Ale gdy przerzucam obraz z kompa na telewizor film jest czarno-biały. Nie wiecie co mogę z tym zrobić. Pomocy.
Odpowiedzi: 1
troche ciężko odpowiedzieć na Twoje pytanie,napisz jaka masz karte
graficzną,w jaki sposób podłączasz telewizor do karty graficznej,jakie
są sterowniki zainsalowane w systemie??
Strona 1 / 1
Karta ATI radeon 9200.Sterwoniki z roku 2005 z płyty którą dostałem z komputerem. Karta jest połaczona z telewizorem przez wyjśie tv-out a z telewizorem przez eurozłacze. Znalazłem w internecie podobny problem na stronie http://solar.blurp.org/tvout.html#czb ale nie wiem bo do niedawna było dobrze może to cos z kablem.
Mam rozumieć ,że wcześniej wszystko grało i miałeś obraz w kolorze?Dlaczego nie ściagniesz sobie nowszych sterowników,te dołączane do kompuetra są zawsze przestarzałe,a nowsze moga rozwiązać wiele problemów.Miałem podobna karte tyle,że 9250 i mi się nie udało podłączyć prawidłowo telezwior do tej karty,ale wtedy<br> nie wiedziałem paru rzeczy...Jak sam mówisz ,sprawdź kabel.<br> <br>
nie wiesz skąd ściągnąc sterowniki do radeona wcześniej miałem GeForca i nie wiem skąd wziąść do radeona. Byłbym bardzo wdzięczny.
sterowniki sciaga sie ze strony producenta czyli www.ati.com<br> chyba ,że zmienili adres,popatrz na wersje,opis,nie polecam najnowszych,czesto są niestabilne,lepiej wziąć ciut starsze i mieć pewność ,że będą działać.Ja zawsze poprostu testowałem sterowniki,masz je za darmo w końcu,sciągasz ,uruchamiasz gre,obserwujesz czy są artefakty,jak tak stery do kosza,bierzesz inne,które nie powodują problemu,poza tym nie bój się używać google,to taki Wujek Dobra Rada<br> <br>
To nie kwestia sterowników , ale kabla .<br>