Problem z nowym dyskiem i windowsem :(

Kupiłem nowy dysk samsung 160gb sata II i niemoge zainstalować na nim windowsa. Bios go widzi i windows na starym dysku jak drugi dysk teź go widzi. Kiedy chce na nowym dysku zaistalować windows w istalatorze wyświetla sie komunikat, źe: "Na tym komputerze nie wykryto zainstalowanych dysków twardych" Na nowy dysku nie ma zworek. Co mam zrobic?? z góry dzieki :)

Odpowiedzi: 2

posiadasaz pewnie dyskietke od płyty głównej z sterownikami sata jezeli nie to sciagnij od producenta nastepnie zaraz po uruchomieniu instalatora nacisnij f6 (chyba albo f2) musisz uwaznie czytac i uwazac napis bedzie na na dole ekranu oczywiscie dyskietka musi byc wlozona do floppy nastepnie pokaze ci sie okienko w ktorym bedziesz mogl dodac dodatkowe sterowniki i wiec je dodasz i po wszystkim niestety nie wiem jak to jest z dyskami sata 2 i czy wogole twoj chipset obslugoje sata2 b oto chyba rowniaz ma jakies znaczenie ???

wiesz co zrob jeszcze tak nieraz sa problemy podczas instalacji jezeli sa dyski sata i ata wiec wylacz komputer wycagnij wtyczke z gniazdka kliknij pare razy przycisk strat w komputerzze aby w razie czego wyladowac resztki pradu i odepnij tasme od dysku ata i rozpocznij instalacje na jednym dysku Smile
Przemysław Zawadzki
Dodano
10.08.2005 13:30:58
Fajnie bo na dysku nie ma źadnego wyjaśnienia co do ustawien zworek. Mam probować na chybił–trafił ???
Pablo_18Kce
Dodano
10.08.2005 13:30:22
Pablo_18Kce
Dodano:
10.08.2005 13:24:48
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1