Problem...z notatnikiem :(

Mam następujący problem. Od pewnego czasu zaobserwowałem dośc dziwną rzecz. Gdy chcę uruchomić jakis plik *txt, windows pokazuje mi taki komunikat C:Moje dokumentyabc.txt nie jest prawidłową aplikacją systemu Win 32. Żadnego pliku *txt nie da sie odpalić. Nie pomaga ustawienie notatnika "Otwieraj zawsze programem..." Niby to drobiazg, ale wkurzające.

Proszę o pomoc!

Pzdr :)

Odpowiedzi: 6

Dzięki za pomoc! :) Naprawiłem to. Wszedłem do ustawień plików *txt i zrobiłem by uźywało zawsze Notatnika. Wcześniej robiłem to samo i nie skutkowało. Waźne źe teraz chula.

Pozdro
Mako
Dodano
14.09.2004 23:26:34
Moźe wirusów nie ma, ale moźe kiedyś sobie był i zrobił kuku.
Z płyty instalacyjnej umieść/zamień notepad.exe do System32.
McScr@by
Dodano
14.09.2004 22:43:34
Bobi_robert ma rację,Notepad jest uszkodzony.
Mógł to spowodować robal,usunięty potem przez antywira,ale Notatnik szlag trafił.
Sam miałem ten problem.
MarcinX
Dodano
14.09.2004 22:41:18
Mako:
to napewno nie jest wirus!! Dzieje się to juź od pewnego czasu, a pozostałych problemów nie zaobserwowałem. Poza tym mam zainstalowany program antywirusowy. Notatnik sam w sobie się odpala, tylko nie mogę otwierać bezpośrednio plików *txt! Gdy próbuje otworzyć je, wcześniej otwierając notatnik – No problem!

jama
Bobi
Dodano
14.09.2004 20:43:14
Do Bobi_Robert: to napewno nie jest wirus!! Dzieje się to juź od pewnego czasu, a pozostałych problemów nie zaobserwowałem. Poza tym mam zainstalowany program antywirusowy. Notatnik sam w sobie się odpala, tylko nie mogę otwierać bezpośrednio plików *txt! Gdy próbuje otworzyć je, wcześniej otwierając notatnik – No problem!

Czy ktoś wie o co chodzi?
Mako
Dodano
14.09.2004 20:28:36
Mako
Dodano:
14.09.2004 19:58:02
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1