Problem...z notatnikiem :(
Mam następujący problem. Od pewnego czasu zaobserwowałem dośc dziwną rzecz. Gdy chcę uruchomić jakis plik *txt, windows pokazuje mi taki komunikat C:Moje dokumentyabc.txt nie jest prawidłową aplikacją systemu Win 32. Żadnego pliku *txt nie da sie odpalić. Nie pomaga ustawienie notatnika "Otwieraj zawsze programem..." Niby to drobiazg, ale wkurzające.
Proszę o pomoc!
Pzdr :)
Proszę o pomoc!
Pzdr :)
Odpowiedzi: 6
Dzięki za pomoc! :) Naprawiłem to. Wszedłem do ustawień plików *txt i zrobiłem by uźywało zawsze Notatnika. Wcześniej robiłem to samo i nie skutkowało. Waźne źe teraz chula.
Pozdro
Pozdro
Moźe wirusów nie ma, ale moźe kiedyś sobie był i zrobił kuku.
Z płyty instalacyjnej umieść/zamień notepad.exe do System32.
Z płyty instalacyjnej umieść/zamień notepad.exe do System32.
Bobi_robert ma rację,Notepad jest uszkodzony.
Mógł to spowodować robal,usunięty potem przez antywira,ale Notatnik szlag trafił.
Sam miałem ten problem.
Mógł to spowodować robal,usunięty potem przez antywira,ale Notatnik szlag trafił.
Sam miałem ten problem.
Mako:to napewno nie jest wirus!! Dzieje się to juź od pewnego czasu, a pozostałych problemów nie zaobserwowałem. Poza tym mam zainstalowany program antywirusowy. Notatnik sam w sobie się odpala, tylko nie mogę otwierać bezpośrednio plików *txt! Gdy próbuje otworzyć je, wcześniej otwierając notatnik – No problem!
jama
Do Bobi_Robert: to napewno nie jest wirus!! Dzieje się to juź od pewnego czasu, a pozostałych problemów nie zaobserwowałem. Poza tym mam zainstalowany program antywirusowy. Notatnik sam w sobie się odpala, tylko nie mogę otwierać bezpośrednio plików *txt! Gdy próbuje otworzyć je, wcześniej otwierając notatnik – No problem!
Czy ktoś wie o co chodzi?
Czy ktoś wie o co chodzi?
Strona 1 / 1