Problem z Norton Antivirusem 2004
Witam!
Od dluzszego czasu mam problem z Norton Antivirem 2004 PL. Co jakis czas wlacza mi sie w tle auto–update, ktory generalnie nie uaktualnie automatycznie antyvira.
Jest jakis blad w programie i to juz ktorys z rzedu.Powiem wiecej nic nie dala reinstalacja programu. Jak chce wylaczyc w opcjach "Live Update" to wyskakuje mi blad zalaczony ponizej na obrazku.
Prosze zwrodzcie jeszcze uwage na subskrypcje.
Co Wy na to poradzicie :?: :?:
Od dluzszego czasu mam problem z Norton Antivirem 2004 PL. Co jakis czas wlacza mi sie w tle auto–update, ktory generalnie nie uaktualnie automatycznie antyvira.
Jest jakis blad w programie i to juz ktorys z rzedu.Powiem wiecej nic nie dala reinstalacja programu. Jak chce wylaczyc w opcjach "Live Update" to wyskakuje mi blad zalaczony ponizej na obrazku.
Prosze zwrodzcie jeszcze uwage na subskrypcje.
Odpowiedzi: 17
PAFCIO:
Hi...powiem tak. Kogo stac w dzisiejszych czasach na legalne oprogramowanie :P
Kaźdego :wink:
Zajrzyj sobie chociaźby do mcafee i ściągnij virus scan enterprise 8.0i, jest to co prawda trial ale aź na 90 dni. Jak ci się nie spodoba, wrócisz do nortona i ... znowu będziesz narzekał :D
pozdrawiam
PAFCIO:Hi...powiem tak. Kogo stac w dzisiejszych czasach na legalne oprogramowanie :P
A kogo stać na legalny hardware i legalne podłączenie do internetu?
"Balcyrewicz musi odejść"
McScr@by:odinstalowac dokładnie produkty Symantec`a (posprzatać po nich w systemie i rejestrze) i ponownie zainstalować.
Jeszcze raz Serdeczne Dzieki za pomoc!!! To pora zabrac sie do pracy i reinstalacja antivira...;)
Zobaczymy czy to w końcu pomoze
(...)jeśli soft jest legalny.
Hi...powiem tak. Kogo stac w dzisiejszych czasach na legalne oprogramowanie :P
Wieć nie będe tutaj Rebe cytował Twojej maksymy, ale chyba jest taka rzeczywstość.
McScr@by:
Na Twoim miejscu szukałbym pomocy w Suppor`cie :
:arrow: http://www.symantec.com/region/pl/resources/PromotionPage.html jeśli soft jest legalny.
Przeca cały problem – przynajmniej do tej tezy moźan się skłonić – leźy w źródle zaopatrzenia – vide posty EL NINO i moje z początku tematu.
Info na ten temat w sieci jest jak na lekarstwo.
Wiekszość odpowiedzi, które znalazłem jest taka aby odinstalowac dokładnie produkty Symantec`a (posprzatać po nich w systemie i rejestrze) i ponownie zainstalować.
:arrow: http://www.cit.cornell.edu/helpdesk/win/nav/luwrongdate.html
Zresztą bardzo dziwna sprawa, źe LiveUpdate działa ale nie aktualizuje definicji.
Na Twoim miejscu szukałbym pomocy w Support`cie :
:arrow: http://www.symantec.com/region/pl/resources/PromotionPage.html jeśli soft jest legalny.
Wiekszość odpowiedzi, które znalazłem jest taka aby odinstalowac dokładnie produkty Symantec`a (posprzatać po nich w systemie i rejestrze) i ponownie zainstalować.
:arrow: http://www.cit.cornell.edu/helpdesk/win/nav/luwrongdate.html
Zresztą bardzo dziwna sprawa, źe LiveUpdate działa ale nie aktualizuje definicji.
Na Twoim miejscu szukałbym pomocy w Support`cie :
Oki McScr@by Serdeczne Dzieki jeszcze raz :!: :!: :!:
Zobaczymy co da sie zrobic z tym Live Update ;)
Zobaczymy co da sie zrobic z tym Live Update ;)
W niektórych przypadkach było tak źe usługa LiveUpdate nie działa wogóle, a u Ciebie jest problem w tym źe nie pobiera ona nowych definicji.
Narazie pobierz najnowszą definicję z tego miejsca :
:arrow: http://definitions.symantec.com/defs/20041020–038–i32.exe
Poki co to zbieram się na do noc roboty i jeszcze jurto tutaj zaglądne i pomyślę na ten temat.
BTW formę "dziękowania" mógbyś pomniejszyć.
Narazie pobierz najnowszą definicję z tego miejsca :
:arrow: http://definitions.symantec.com/defs/20041020–038–i32.exe
Poki co to zbieram się na do noc roboty i jeszcze jurto tutaj zaglądne i pomyślę na ten temat.
BTW formę "dziękowania" mógbyś pomniejszyć.
Wielkie Dzieki za pomoc McScr@by :!: :!: :!:
Tylko ze jest nadal probloem's :?
Tak bez problemu łaczy sie z serwerem. Nawet cosik sciaga. Ala baza wirusow jest nie uaktualniona :|
Mysle, ze tak jesli chodzi o subskrypcję tj. Data odnowienia to jest waźna do 2005–07–18
Tak jest wolny od infekcji. Sprawdzalem mks_vir'em oraz Norton Antivire'm on–line
Nic na szczęście nie wykryl :!:
Tak tez zrobilem i zainstalowalem, a niestety problem nie zniknął jest tak jak było :(
Nie wiem co na to począć...
Tylko ze jest nadal probloem's :?
McScr@by:
Czy wogóle łączy Ciebie z serwerem Symantec`a ?
Tak bez problemu łaczy sie z serwerem. Nawet cosik sciaga. Ala baza wirusow jest nie uaktualniona :|
McScr@by:Czy masz waźną supskrypcję ?
Mysle, ze tak jesli chodzi o subskrypcję tj. Data odnowienia to jest waźna do 2005–07–18
McScr@by:Czy system jest wolny od infekcji ?
Tak jest wolny od infekcji. Sprawdzalem mks_vir'em oraz Norton Antivire'm on–line
Nic na szczęście nie wykryl :!:
McScr@by:Poza tym moźesz spróbować takźe zainstalować nową wersję LiveUpdate 2.0
Tak tez zrobilem i zainstalowalem, a niestety problem nie zniknął jest tak jak było :(
Nie wiem co na to począć...
Z opisu wynika, źe ten bląd moźe się pojawić gdy próbujesz zmieniać opcje Auto zabezpieczenia lub podczas dokonywania zmian w opcji konfiguracyjnych.
Symantec rozwiązał ten problem udostepniając aktualizację udostepnianą za pomocą LiveUpdate
jednak zaznaczył źe problem moźe powodować teź jakaś infekcja.
Za pomocą LiveUpdate moźe będziesz mógł rozwiązać ten problemu jeśli u Ciebie ona działa i zostanie udostepniona bez supskrypcji.
Czy masz waźną supskrypcję ?
Czy system jest wolny od infekcji ?
Poza tym moźesz spróbować takźe zainstalować nową wersję LiveUpdate 2.0 ( jeśli masz waźną supskrypcje ):
:arrow: ftp://ftp.symantec.com/public/english_us_canada/liveupdate/lusetup.exe
Symantec rozwiązał ten problem udostepniając aktualizację udostepnianą za pomocą LiveUpdate
jednak zaznaczył źe problem moźe powodować teź jakaś infekcja.
Za pomocą LiveUpdate moźe będziesz mógł rozwiązać ten problemu jeśli u Ciebie ona działa i zostanie udostepniona bez supskrypcji.
Czy masz waźną supskrypcję ?
Czy system jest wolny od infekcji ?
Poza tym moźesz spróbować takźe zainstalować nową wersję LiveUpdate 2.0 ( jeśli masz waźną supskrypcje ):
:arrow: ftp://ftp.symantec.com/public/english_us_canada/liveupdate/lusetup.exe
McScr@by:(...)zapodaj link do którego nastapiło przekierowanie.
Dzieki i prosze bardzo ;)
http://service1.symantec.com/SUPPORT/nav.nsf/docid/2002091114074106?OpenDocument&src=_mi&product=NAV&version=10.0&language=english&module=3005&error=597&build=STANDARD
Moze ktosik mi wytlumaczy o co chodzi... :roll:
PAFCIO:Tylko moze jakas konkretna odpowiedz uzyskam...??
To co mamy się zastanawiać co moźe być w linku z okienka czy jak :?:
Przeczytaj co jest napisane w okienku,
Kliknij na niebieski napis ( odsyłacz po support`u ) i zapodaj link do którego nastapiło przekierowanie.
Rebe:
PAFCIO – regulamin :!:
Lubo teź zmojej frazy ulubionej skorzystać?
Ok szefostwo poprawie sie!! :)
Tylko moze jakas konkretna odpowiedz uzyskam...??
Kiedy ja nie mam pamieci do tych fraz. Tak jakos dziwnie wszystko mi sie z *** kojarzy :P .
EL NINO:Po polsku to najlepiej sie krakuje przy krakowiaku lecacym z mp3, najlepiej od razu w poludnie. Wtedy masz dodatkowo ulatwieni, gdyz puszczaja dodatkowo hejnal z Krakowa. No i tak siedzisz i patrzysz na tego nortona i mu krakujesz. Co on spojrzy na Ciebie to Ty mu "Kraaaa", "kraaaa". Wystarczy z pietnascie minut i bedzie calkiem skrakowany.PAFCIO:Nie wiem jak polska wersje sckrakowac. Wszedzie jest opis craku ver. angielskiej!
A nie mołeś tego krócej napisać ?
Np:
PAFCIO – regulamin :!:
Lubo teź zmojej frazy ulubionej skorzystać?
Po polsku to najlepiej sie krakuje przy krakowiaku lecacym z mp3, najlepiej od razu w poludnie. Wtedy masz dodatkowo ulatwienie, gdyz puszczaja hejnal z Krakowa. No i tak siedzisz i patrzysz na tego nortona i mu krakujesz. Co on spojrzy na Ciebie to Ty mu "kraaaa", "kraaaa". Wystarczy z pietnascie minut i bedzie calkiem skrakowany.PAFCIO:Nie wiem jak polska wersje sckrakowac. Wszedzie jest opis craku ver. angielskiej!
Kliknij chłopie w link z okienka do się dowiesz o co chodzi.
BTW, o sposobach crack`owania tutaj info nie uzyskasz.
BTW, o sposobach crack`owania tutaj info nie uzyskasz.
Strona 1 / 1