Problem z NFS5
Witam. Mam pytanko. Wiecie co mozna zrobic, zeby NFS5 chodzil normalnie w XP. U mnie chodzi strasznie wolno, a mam Athlon 1,2G i 256MHz RAM. Dzieki
Odpowiedzi: 20
A guzik... ściągnąłem sp1, patcha do xp i do nfsa do wersji 3.5 i guzik... dalej nie dziala :evil: popatrze jeszcze na Wasze rady... moźe któraś pomoźe, bo nfs:u juź mi się znudził ;)
service pack1 + jeden patch mi pomogly. Jak znajde tego patcha na stronie ms to zapodam linka :)
http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=142
Ja nie mam takowego pliku.
Brtx, daj jakieś namiary na ten patch, bo jak ja szukam, to mi znajduje, ale ten do gry po sieci, itp...
Brtx, daj jakieś namiary na ten patch, bo jak ja szukam, to mi znajduje, ale ten do gry po sieci, itp...
trzeba wejść do katalogu z grą i usunąć plik:"gimmie.dll". u mnie jak ręką odjął,
wcześniej było tragicznie a mam atlon 2500xp.256ram i gf Ti4200 :!: powodzenia
wcześniej było tragicznie a mam atlon 2500xp.256ram i gf Ti4200 :!: powodzenia
Na stronkach poswieconych tej grze mozna znalezc patch poprawiajacy jakosc (plynosc) gry pod XP. Generalnie jest tylko MINIMALNIE gorzej niz pod win9x/me.
Patch ma forme exe (zastepujemy nim oryginalny exe z gry), wiem smierdzi crackowaniem, ale to pomaga
Patch ma forme exe (zastepujemy nim oryginalny exe z gry), wiem smierdzi crackowaniem, ale to pomaga
Na stronkach poswieconych tej grze mozna znalezc patch poprawiajacy jakosc (plynosc) gry pod XP. Generalnie jest tylko MINIMALNIE gorzej niz pod win9x/me.
A moze mi ktos powiedziec jak to sie robi z tym wirtualem bo mam ten sam problem a z komputerow to ja :oops:
U mnie jak najbardziej, gdy gra dogrywala sie z CD–R to sie ciagle przycinala a jak chodzi na Virtualu to smiga pieknie. Pozdrawiam.
:shock: na virtualu?????i to pomaga???
U mnie na przyklad ta gra tez sie przycinala na XP i dogrywanie patchy nic nie dawalo, zmiana sterow do grafy tez nie przynosila rezultatu. Gra zaczela smigac jak szalona gdy zaczalem ja uruchamiac w napedzie virtualnym a nie z CD–R. Teraz nawet na ustawieniach na full nie zauwazam chocby najmniejszej zacinki.
ja mam celeronka 1.7 z 512ram i na winie 98 nfs śmigał aź sie kurzyło a na xp tnie jak ...............................************lepiej nie mówić!!!!!!!! :twisted:
dszyszko:A jaki masz komp? Moze to kwestia plyty czy procka?
No mam 1200 MHz i 192 MB RAM plyta CHAINTECH na chipsecie VIA
A jaki masz komp? Moze to kwestia plyty czy procka?
Co wy gadacie mam GF2 MX 400 i u mnie NFS Porsche smiga az milo.
nooooooo .........zulus ale ja raczej moge pozwolic sobiie na takkie ustawienie na "maxa" , lecz niestety nawet przy mniejszych detalach , gra mi dziwnie raz zwalnia i przyspiesza , dzisiaj sciagne sterowniki od Leadteka i sprobuje cos wymodzic z tego........pozatym mam Refresh Rate FIX , wiec to na pewno nie jest problem odswiezania ekranu..
nooooooo .........zulus ale ja raczej moge pozwolic sobiie na takkie ustawienie na "maxa" , lecz niestety nawet przy mniejszych detalach , gra mi dziwnie raz zwalnia i przyspiesza , dzisiaj sciagne sterowniki od Leadteka i sprobuje cos wymodzic z tego........pozatym mam Refresh Rate FIX , wiec to na pewno nie jest problem odswiezania ekranu..
Częstym błędem przy słabszych kartach, a GeForce2 MX200/400 jest taką kartą, mogą być za wysokie ustawienia w "setup–ie video" gier. Ustawia się wszystko na maxa jakby niewiadomo co ta karta miała zrobić. I stąd się mogą brać później przycinki obrazu albo takie zwolnienie wyświetlania, źe się wszystkiego odechciewa.
Częstym błędem przy słabszych kartach, a GeForce2 MX200/400 jest taką kartą, mogą być za wysokie ustawienia w "setup–ie video" gier. Ustawia się wszystko na maxa jakby niewiadomo co ta karta miała zrobić. I stąd się mogą brać później przycinki obrazu albo takie zwolnienie wyświetlania, źe się wszystkiego odechciewa.