Problem z netem
Sprawa jest pilna bo jak tego nie zrobie to 10 ludu nie bedzie mialo neta przez swieta :| Mam "swiezy" DSL 1000 od Tpsy, modem mi dali Speedstream 5100... Z dawnej sieci mam Modemorouter Planet ADE–4000. Jak mam to wszystko podlaczyc zeby dzialalo? Dali mi 4 IP na kartce: adres sieci, modemu, abonenta i rozgłoszeniowy sieci. Modem podlaczylem do portu routera kablem skrosowanym, gdy na jednym z kompow ustawie adres "dla abonenta" to chodzi, ale wiadomo, ze 1 adres ip moze miec tylko 1 komp w sieci. Prosze o szybka reakcje.
Odpowiedzi: 6
krupol:no i co ??!! ja mam 128kB/s na 10 osób i wszyscy zadowoleni :P
Zadowoleni bo płacą po 6zł na miesiąc wiec nie narzekają :!:
Współczuje to musi chodzic wolniej niz ŚLIMAK WSPINAJĄCY SIĘ POD GÓRE.
No ale jeśli ktoś lubi czekać na otwarcie strony 10 minut to OK
hehehe...no aź tak tanio nie jest, musze bulić ze 25zika/mc a na otwarcie strony nie czekam 10min tylko max 15sek, wszystko hula elegancko...ludziom z mojej sieci minął juź szał internetu i nikt nie zapycha łącza Kazaą czy innym badziewiem co prawda transfer max jaki wyciągam to 10kB ale za to w robocie mam neo+ (70–74kB) i tam zasysam :p
Pomyśl logicznie – rzadko kiedy będą siedzieć u niego wszyscy. A skoro nie ściągają to po cholere mu łacze 2Mbity? Jeśli chodzi o mnie to jest podział na 4, więc nie musisz mi współczuć, tymbardziej, źe mam jeszcze 3 niezaleźne łącza 0,5Mbit :D Pozdro
no i co ??!! ja mam 128kB/s na 10 osób i wszyscy zadowoleni :P
Zadowoleni bo płacą po 6zł na miesiąc wiec nie narzekają :!:
Współczuje to musi chodzic wolniej niz ŚLIMAK WSPINAJĄCY SIĘ POD GÓRE.
No ale jeśli ktoś lubi czekać na otwarcie strony 10 minut to OK
krupol:NO chłopie to masz problem.
Lacze na 10 kompów jeszcze powiedz ze 512kB/s chcesz podzielic na 10 osob? Jesli tak to ja tobie wspolczuje.
no i co ??!! ja mam 128kB/s na 10 osób i wszyscy zadowoleni :P
..dobrze ze juz po problemie..wiem jak to jest nie miec neta jeszcze w świeta :]
stary, czy ty wiesz co ty wogóle piszesz? Pozdro, sam rozwiazalem problem > konwerter RJ45>>RJ11
NO chłopie to masz problem.
Lacze na 10 kompów jeszcze powiedz ze 512kB/s chcesz podzielic na 10 osob? Jesli tak to ja tobie wspolczuje.
Napisz jakie macie syetmy windowsowsie czy jakies inne badziewie. Win xp, 2000, 98 czy cos w tym stylu.
Ja mam podobnie zrobiona siec ale na 4 kompy tylko ze lacze 2mB/s i wszystko dziala tak jak nalezy.
Skorzystalem z automatycznej konfiguracji windowsa xp.
Jesli robilem router z mojego kompa to byly wiecznie problemy z siecia. Teraz zasowam poprzez router SITECOM i wszystko chodzi tak jak powinno.
Kompy sie widza i wszystko jest super.
Speed jest wysoki sciaganie z kompow ponad 7mB/s
a z netu jak chodzi jeden komp to 256kB/s a jak 4 to transfer spada do 64kB/s tak mam ustawiony router ze dzierli cale pasmo na 4 kompy a jak dzial jeden to cale pasmo przypisuje tylko temu jednemu.
No ale wiem ze to co napisalem to raczej tobie nie pomoze.
Wiec ty musisz napisac co masz w tych kompach.
3maj sie
Napisz jakie macie syetmy windowsowsie czy jakies inne badziewie. Win xp, 2000, 98 czy cos w tym stylu.
Ja mam podobnie zrobiona siec ale na 4 kompy tylko ze lacze 2mB/s i wszystko dziala tak jak nalezy.
Skorzystalem z automatycznej konfiguracji windowsa xp.
Jesli robilem router z mojego kompa to byly wiecznie problemy z siecia. Teraz zasowam poprzez router SITECOM i wszystko chodzi tak jak powinno.
Kompy sie widza i wszystko jest super.
Speed jest wysoki sciaganie z kompow ponad 7mB/s
a z netu jak chodzi jeden komp to 256kB/s a jak 4 to transfer spada do 64kB/s tak mam ustawiony router ze dzierli cale pasmo na 4 kompy a jak dzial jeden to cale pasmo przypisuje tylko temu jednemu.
No ale wiem ze to co napisalem to raczej tobie nie pomoze.
Wiec ty musisz napisac co masz w tych kompach.
3maj sie
Strona 1 / 1