Problem z netem, strony nie chodzą, GG działa
Od kilku dni mam taki problem, po włączeniu kompa wszystko jest OK, jednak po jakimś czasie ( ok 20–30 minut) przestają się ładować strony, wyskakuje znana wszystkim plansza NIE MOŻNA WYŚWIETLIĆ STRONY i tak jest przez jakieś 10 minut po czym znów wszystko działa normalnie. Minie ok. poł godziny i znów to samo. Gdybym siedział przy kompie dalej , powiedzmy kilka godzin, taka sytuacja powtórzyła by się kilka krotnie. Dodam źe GG działa w tym czasie bez problemów...
Najpierw myślałem źe to problemy ze strony providera jednak po wnikliwym przebadaniu widzę źe jednak coś musi być u mnie. Dodam jeszcze źe kiedy strony przestają się ładować , i zresetuję komputer to po ponownym jego starcie (reset trwa ok. 1 minuty)wszystko jest OK czyli strony ładują się ( chodzi o to źe nie trzeba czekać tych 10 minut ) czyli wnioskuję źe po stronie providera wszystko jest OK
Moźe macie jakąc receptę bo to jest juź nie do wytrzymania?
Najgorzej jak poluję na jakiś przedmiot na allegro i czekam do końca aukcji a tu nagle net przestaje działać ;–((
Najpierw myślałem źe to problemy ze strony providera jednak po wnikliwym przebadaniu widzę źe jednak coś musi być u mnie. Dodam jeszcze źe kiedy strony przestają się ładować , i zresetuję komputer to po ponownym jego starcie (reset trwa ok. 1 minuty)wszystko jest OK czyli strony ładują się ( chodzi o to źe nie trzeba czekać tych 10 minut ) czyli wnioskuję źe po stronie providera wszystko jest OK
Moźe macie jakąc receptę bo to jest juź nie do wytrzymania?
Najgorzej jak poluję na jakiś przedmiot na allegro i czekam do końca aukcji a tu nagle net przestaje działać ;–((
Odpowiedzi: 9
Seeker:Start –uruchom – cmd sprawdzić jak to wygląda przez
pathping/?
tracert/?
ping/?
wpisujesz adresy www.xxxx, albo bezapśrednio IP .
Mnie to wyglada na DNSy jak juź wyźej wspomniano
A czy mógłbyś to jakoś przystępniej opisać bo nie mogę sobie dać rady ( gdzie to wpisać, w jakiej kolejności, pojedynczo czy kaźdą komendę z osobna)
Sorry ale nie jestem zbyt biegły w tych sprawach.
Co miałoby się pokazać po wpisaniu tych komend , źe moźnaby znaleźć przyczynę?
Start –uruchom – cmd sprawdzić jak to wygląda przez
pathping/?
tracert/?
ping/?
pathping/?
tracert/?
ping/?
1. Z poziomu wiersza poleceń (start –> uruchom –> cmd) wydaj polecenie ipconfig /flushdns jak się powiedzie to spróbuj ponownie nareperować połącznie.
2. Jak powyźsze nie zadziała to obejrzyj sobie stan usługi (start –> uruchom –> services.msc) "Klient DNS" ma być uruchomiona a jej typ uruchomienia automatyczny.
2. Jak powyźsze nie zadziała to obejrzyj sobie stan usługi (start –> uruchom –> services.msc) "Klient DNS" ma być uruchomiona a jej typ uruchomienia automatyczny.
Żółty:dr_Franekstein:
Próbowałem ale nie ma tam źadnej mozliwości naprawy , wyskakuje tylko jakiś komunikat.
To trzeba problem jakoś rozwiązać. Moźe jakiś komunikat będzie jakoś pomocny ??
Oto on:
[/img]
dr_Franekstein:
Próbowałem ale nie ma tam źadnej mozliwości naprawy , wyskakuje tylko jakiś komunikat.
To trzeba problem jakoś rozwiązać. Moźe jakiś komunikat będzie jakoś pomocny ??
Peter_l:A masz moźliwość podpięcia się np. przem modem albo podłączyć inny komp do radiówki i sprawdzic czy działa
Super pomysł, wtedy wszystko byłoby wiadomo jednak nie mam takiej mozliwości narazie...ale zobaczę co da się zrobić...tymczasem moźe jeszcze coś Wam przychodzi do głowy ...
Żółty:Próbowałeś naprawiać połączenie (prawy klawisz na połączeniu i napraw) po zaniku ?? Sprawdzałeś jakie są DNS'y gdy nie ma sieci (moźe jakieś świństwo Ci po systemie lata) ??
DNS–y w czasie awarii są takie same jak cały czas...nic się nie zmienia
Próbowałeś naprawiać połączenie (prawy klawisz na połączeniu i napraw) po zaniku ?? Sprawdzałeś jakie są DNS'y gdy nie ma sieci (moźe jakieś świństwo Ci po systemie lata) ??
A masz moźliwość podpięcia się np. przem modem albo podłączyć inny komp do radiówki i sprawdzic czy działa
Strona 1 / 1