problem z netem na drugim kompie

Hej!
Zrobilem sobie siec i chcialbym udostepnic neta na kompie, ktory dziala jakos serwer laptopowi.
Wszystko jest ok, zrobilem tak jak w przyklejonym temacie, ale nie wszystkie stronki chodza, a te co chodza sa nieaktualne.
Jak chce wejsc na stronke, ktora nie chodzi to wyskakuja dwie mozliwosci do wybrania: "polacz" i "pozostan w trybie offline".
Co tu zrobic???

Dodam, ze mam neostrade

Odpowiedzi: 11

Otworzyc przyklejony w tym dziale temat o udostepnianiu netu.
EL NINO
Dodano
05.07.2005 21:11:03
mam problem, utworzylem siec i na drugim kompie nie ma netu nie wiem co robić pomozcie plzzzz
Tomson
Dodano
04.07.2005 22:57:39
Dziwie sie po co instalowales program do udostepniania, skoro net rozdzielasz tylko dla jednego kompa ? Nie ma sensu, wbudowane udostepnianie swietnie sobie z tym poradzi.
EL NINO
Dodano
27.06.2005 12:39:31
Przyklejony temat otworzylem w pierwszej kolejnosci, bo inaczej nie zrobilbym nawet tyle co zrobilem.
Wszystko juz mi dziala, programik Segate home (czy jakos tak) co niby mial udostepniac neta chyba go blokowal. W kazdym badz razie jak go usunalem to zaczelo wszystko dzialac.

Dzieki za pomoc:) Pozdro
hitman75
Dodano
27.06.2005 00:22:08
Kurde, otworz sobie przyklejony temat o udostepnianiu internetu i zrob to jeszcze raz, powoli i dokladnie.
EL NINO
Dodano
26.06.2005 21:21:08
kurde, znowu neta na laptopie nie ma :(
hitman75
Dodano
26.06.2005 15:48:15
Wszystko dziala super :) Wielkie dzieki!!!
hitman75
Dodano
26.06.2005 01:45:17
Udostepnilem na polaczeniu neostrady, polaczenie miedzy kartami jest, ale neta na laptopie brak :( nie wiem co jest....
hitman75
Dodano
26.06.2005 00:36:20
hitman, dlaczego kazesz mi szukac po Twoich starszych postach odpowiedzi na pytanie jaki Ty masz system ? Nie mozna podac takich informacji przy zakladaniu tematu ? Raz ze nie pamietam kto co ma, a dwa, to ze piszesz posta z problemem na tym akurat forum, nie musi znaczyc ze posiadasz XP.

hitman75:
We wlasciwoscia karty sieciowe, tam gdzie sie zaznacza tego ptaszka, zeby udostepniac neta to trzeba jeszcze w rozwijanym menu wybrac karte sieciowa z ktorej ciagne neta, no i w tym menu nie ma do wybrania zewnetrznego modemu neostrady.
Gdzies tam podales ze masz XP a ja za zadne skarby nie potrafie skojarzyc okienka z rozwijanym menu, w ktorym wybiera sie jakies karty.
W XP nie ma takiego okienka. W XP wybierasz polaczenie z dostepem do internetu i w jego wlasciwosciach zaznaczasz tylko ze ma udostepnic internet. Ty probujesz cos zaznaczyc na niewlasciwym polaczeniu.
Pamietaj, masz neostrade, jest to u Ciebie polaczenie zewnetrzne, masz w zwiazku z tym zainstalowany modem, jest to interfejs z dostepem do netu i to wlasnie na tym polaczeniu modemowym udostepniasz internet. Nigdzie indziej.
EL NINO
Dodano
25.06.2005 23:57:12
Dzieki :) Nie mialem zaznaczone, zeby wyszukiwal automatycznie ustawienia.
Ale teraz jest drugi problem:
We wlasciwoscia karty sieciowe, tam gdzie sie zaznacza tego ptaszka, zeby udostepniac neta to trzeba jeszcze w rozwijanym menu wybrac karte sieciowa z ktorej ciagne neta, no i w tym menu nie ma do wybrania zewnetrznego modemu neostrady.
hitman75
Dodano
25.06.2005 22:27:23
Co to za przegladarka w laptopie ? IE ? W menu Plik nie ma czasem ptaszka przy "Pracuj w trybie offline" ?
W Opcjach internetowych (w ustawieniach sieci LAN) masz zalaczone automatyczne wykrywanie ustawien ?
EL NINO
Dodano
25.06.2005 17:06:21
hitman75
Dodano:
24.06.2005 23:25:39
Komentarzy:
11
Strona 1 / 1