problem z neostradą i modemem thomson speedtouch 330

Witam. Mam pytanie dot. pracy modemu thomsona speedtpich 330 z systemem XP. W ciągu 2 miesięcy funkcjonowania neostrady złozyłem az 7 reklamacji dot. transferów, które praktycznie porównywalne są z modemowymi !!! Po dwóch restartach portów i kombinacjach w centrali wszystko ruszyło...na kilka dni. I dalej to samo. Magik z tepsy stwierdził w końcu, źe wina leźy po stronie komputera, a raczej portów USB ( na drugim kompie to samo !!!, modeym był juź wymieniany )
I teraz pytanko : czy ktoś ma taki modem ? jak zachowuje się dioda USB, czy świeci ciagłym światłem, czy teź mruga czasem bardzo wyraźnie KOLOREM WYŁĄCZNIE ZIELONYM. Czy to w ogóle ma jakiś sens ????? Juź nie dam rady :)
czekam na info jakieś, pozdrawiam

Odpowiedzi: 6

PROBLEM W TYM, ŻE NIGDY NIE INSTALOWAŁEM APLIKACJI NEOSTRADY U KOGOKOWLIEK. TO KOMP MOJEGO KUMPLA, TERAZ WINĄ OBARCZAJĄ STEROWNIKI DO PORTU USB...
Anonymous
Dodano
02.05.2004 20:01:39
PROBLEM W TYM, ŻE NIGDY NIE INSTALOWAŁEM APLIKACJI NEOSTRADY U KOGOKOWLIEK. TO KOMP MOJEGO KUMPLA, TERAZ WINĄ OBARCZAJĄ STEROWNIKI DO PORTU USB...
Anonymous
Dodano
02.05.2004 20:01:39
Spróbuj zainstalować tak jak napisał SLAY3R tylko sam sterownik do owego modemu, poprzez kreatora dodawania sprzętu.
McScr@by
Dodano
02.05.2004 17:55:30
skoro po kombinacjach w tepsie wszystko ruszylo to pewnie ich wina lampka w modemie miga z tego co slyszalem od kolesia bo ja mam sagema jak wywalisz aplikacje tepsy to najprawdopodobniej w ogole sie nie polaczysz z netem poniewaz takie sa sterowniki tepsy zostaje wywalic stery tepsy i zainstalowac stery z obsluga ppp ale te musisz poszukac w necie
Rysiek80
Dodano
02.05.2004 17:37:07
skoro po kombinacjach w tepsie wszystko ruszylo to pewnie ich wina lampka w modemie miga z tego co slyszalem od kolesia bo ja mam sagema jak wywalisz aplikacje tepsy to najprawdopodobniej w ogole sie nie polaczysz z netem poniewaz takie sa sterowniki tepsy zostaje wywalic stery tepsy i zainstalowac stery z obsluga ppp ale te musisz poszukac w necie
Rysiek80
Dodano
02.05.2004 17:37:07
Czy do łączenia się z netem uźywasz aplikacji neostrady?
Jeźeli tak to usuń ją. Następnie w połączeniach sieciowych ręcznie skonfiguruj połączenie.
SLAY3R
Dodano
29.04.2004 15:46:19
THX
Dodano:
29.04.2004 13:04:36
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1