Problem z Need For Speed: Hot Pursuit 2 (oryginalnym)
Witam wszystkich! Mam mały, aczkolwiek nieco denerwujący problem z grą Need For Speed: Hot Pursuit 2. Otóź, niezaleźnie od ustawień grafiki (poziom detali samochodów i "świata" otaczającego) co pewien czas gra przycina na około 1 sekundę, po czym to co powinno się wyświetlić w ciągu tej jednej sekundy, jest przewijane (wyswietlane jest szybciej) po czym znowu wraca do normalności. Mam nadzieję, źe w miarę dokładnie to opisałem. Chodzi po prostu o to, źe jest przycinka i szybki powrót do normalnej gry. Zastanawia mnie co jest powodem czegoś takiego. Problem występuje tylko na moim sprzęcie. Patrząc w wymagania minimalne wyczytalem, źe karta grafiki musi być zgodna z DirectX 8.1, wyczytałem teź, źe mojego FXika nie ma na liście zalecanych kart grafiki. Czy to, moźe być przyczyną tej przycinki? Czy ktoś z Was spotkał się juź z czymś takim? Moźe wiecie co poradzić? Jeśli potrzebujecie dokładniejszych informacji, to napiszcie co mam podać a niezwłocznie to zrobię. Zaleźy mi na tym by normalnie sobie pograć. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
P.S. A to dla tych którzy zarzucą mi, czemu nie zadzwoniłem do pomocy technicznej skoro to oryginał. Otóź zadzwoniłem i usłyszałem, źe trzeba przeinstalować system bo maja taki sam sprzęt i u nich działa... No dzięki za taką poradę... :?
P.S.2. Po reinstalce jest tak samo :cry:
P.S. A to dla tych którzy zarzucą mi, czemu nie zadzwoniłem do pomocy technicznej skoro to oryginał. Otóź zadzwoniłem i usłyszałem, źe trzeba przeinstalować system bo maja taki sam sprzęt i u nich działa... No dzięki za taką poradę... :?
P.S.2. Po reinstalce jest tak samo :cry:
Odpowiedzi: 14
spróbuj wyłączyć programy działające w tle :!:
Czasem była, czasem nie, ale i tak cięło. A tak w ogóle to np. wczoraj nie moglem przejść MC Laren F1 DM Delivery bo tak ciął źe nie dalo się wytrzymać. Co ciekawe w tym czasie wyłączona była muzyka z gry i Winamp. Zastanawiam się czy to po prostu nie dlatego, źe mam tego FX'a którego nie ma na liście kart obsługujących NFSa. Ale z drugiej strony, mam tesh oryginalne SimCity 4 i tam nie tnie, a mojej karty oficjalnie nie ma w liście obsługiwanych przez grę akceleratorów... Nie wiem, ale u mojego brata, na GeForce 4 MX 64 MB, nie tnie ani przez chwilę... On ma zainstalowanego Directa 8.1 ja 9.0b.
No właśnie... A jak nie słuchałeś Winampa, to była włączona muzyka gry :?:
No właśnie... A jak nie słuchałeś Winampa, to była włączona muzyka gry :?:
Płyta z grą jest idealnie czysta. Nie ma źadnych zarysowań ani śladów mechanicznego uszkodzenia, a kurz ścieram ze swoich płytek regularnie. Napęd radzi sobie ze wszystkim co mu wsadzę a jak nie to łamie płytki – tej z NFSem jeszcze mi nie złamał, więc jakoś z nią współpracuje. Muzyki ze ścieźek Audio zamieszczonych w grze nie słucham bo mnie dernerwuje. Zapusczam sobie własną, przez Winampa z dysku twardego. Ale np. Gdy zmieniam oddtwarzacz na WMP9 to tak tnie, źe się pograć nie da... W sumie na tym rozmyślaniu przeszedłem juź cały tryb Hot Pursuit (33 Złote Medale :D ) więc został mi tylko Championship i chyba odisntaluje NFSa, a problemem przycinki zajmę się znowu za jakiś czas jak się napalę na gorące pościgi :wink:
P.S. A co do defragmentacji, ScanDisca i innych takich, to wszystko jest w najlepszym porządeczku. Raz w źyciu przeczytalem i zastosowałem się do tego co piszą w instrukcji i zająłem się swoim dyskiem przed instalacją :D
P.S. A co do defragmentacji, ScanDisca i innych takich, to wszystko jest w najlepszym porządeczku. Raz w źyciu przeczytalem i zastosowałem się do tego co piszą w instrukcji i zająłem się swoim dyskiem przed instalacją :D
A czy podczas gry leci muzyka AUDIO z płyty z grą :?:
No i czy leci ona, gdy włączony jest w tle Winamp :?: Moja teoria jest taka, źe gra zacina się z powodu właśnie tej muzyki... Moźe płyta jest zabrudzona i Twój napęd ma problemy z jej odczytaniem i to co pewien czas zacina grę. A gdy masz Winampa włączonego i tam gra muzyka – myślę, źe wtedy nie słuchasz jednocześnie muzy z płyty z grą – więc jej nie ma i jak sam napisałeś nie ma przycinek... :idea:
PS. Zawsze rada kolegi na temat defragmentacji jest 'w cenie' i moźe równieź przynieść poźądane efekty.
No i czy leci ona, gdy włączony jest w tle Winamp :?: Moja teoria jest taka, źe gra zacina się z powodu właśnie tej muzyki... Moźe płyta jest zabrudzona i Twój napęd ma problemy z jej odczytaniem i to co pewien czas zacina grę. A gdy masz Winampa włączonego i tam gra muzyka – myślę, źe wtedy nie słuchasz jednocześnie muzy z płyty z grą – więc jej nie ma i jak sam napisałeś nie ma przycinek... :idea:
PS. Zawsze rada kolegi na temat defragmentacji jest 'w cenie' i moźe równieź przynieść poźądane efekty.
defragmentacja moze pomoc
oraaz dopal nividi mozna sciagnac z idg rozkrec wariata i odkurzaczem przejedz wszystkie elementy
to efect gdy wentylacja tnie
oraaz dopal nividi mozna sciagnac z idg rozkrec wariata i odkurzaczem przejedz wszystkie elementy
defragmentacja moze pomoc
Tomi!:Zainstaluj jeden z patchów do gry moźe coś pomoźe, ja zawsze kiedy mam problemy z grą to pierwsze co robie to instaluje patche nawet kiedy nie mam problemów to zawsze coś te patche poprawiają
http://gbase.ch/index.asp?target=patches&zone=pc&cat=n&sort=titel
Dzięki bardzo za radę. Zrobiłem jak mówiłeś. Tyle źe, nie obraź się, ale tnie jeszcze gorzej niź ciął... Juź nie wiem co mam z tym zrobić – jak mnie to wkurza! A najgorsze jest to źe mój brat ma o połowę słabszego kompa (Athlon 1800 Mhz up to 2200 MHz –> 2500 XP+, GeForce 4 MX, 256 MB DDR) i nawet na chwilke mu nie przytnie... łeee :cry: Ale dzięki za wszystkie rady, póki co najlepiej działa gdy w tle Winamp cos tam sobie plumka... :D
Zainstaluj jeden z patchów do gry moźe coś pomoźe, ja zawsze kiedy mam problemy z grą to pierwsze co robie to instaluje patche nawet kiedy nie mam problemów to zawsze coś te patche poprawiają
No wiem, ze mojego Fxika kochanego nie ma na liscie tych kart łeee... :cry: A co do sterowników to mam najnowsiejsze i ciagle jest tak samo (chyba ze dziala Winamp :D ).
To źe twojego FX'a nie było na liście kart zgodnych z grą to chyba dlatego źe gdy wyszła ta gra to tych kart jeszcze nie było na rynku. Co do przycinania to teź tak kiedyś miałem – u mnie pomogła zmiana sterów od grafiki.
Moze to dziwne, ale gdy w tle pogrywa muza z Winampa to przycinki nie ma... buhahahaha :D Dobre, nie? Ale szukam innych – racjonalnych rozwiązań.
miałem to samo... denerwujące :evil: niestety teź nie znalazłem odpowiedzi a to pytanie. To chyba wina gry moźe jakiś patch pomoźe
Strona 1 / 1