problem z napędem LG DVD–ROM DRD8160B
witam,
mam problem z odtwarzanie płyt DVD na moim komputerze, gdy wkładam płyte DVD to nic sie nie dzieje, wogóle nie widzi płyty, płyty CD działają bez źadnych problemów. Napęd ten ma juź 4 lata wcześniej z tym problemów nie miałem. Trzeba coś zainstalować czy pozostaje mi tylko zakupić nowy bądź udać się do serwisu. ?
z góry dzięki za pomoc
mam problem z odtwarzanie płyt DVD na moim komputerze, gdy wkładam płyte DVD to nic sie nie dzieje, wogóle nie widzi płyty, płyty CD działają bez źadnych problemów. Napęd ten ma juź 4 lata wcześniej z tym problemów nie miałem. Trzeba coś zainstalować czy pozostaje mi tylko zakupić nowy bądź udać się do serwisu. ?
z góry dzięki za pomoc
Odpowiedzi: 7
Dzięki ja nigdy nie uźywałem DVD+R to nie wiedziałem, źe nie czyta dopiero teraz mi kumpel na + nagrał gre :)
Kupic nowy napęd. Mozesz próbowac oddać go do serwisu, ale przy cenach nowych chyba nie ma sensu. CD pewnie jeszcz bedzie czytał i to moze jeszcze dlugo, ale z DVD–R bedzie juź gorzej. A DVD+R to ten napęd z urzedu nie obsługuje, takźe nie czytał tych płyt nawet jak mial 1 dzień, oczywiście jeśli masz DRD8160B
Teź mam ten model napędu i teź mi nie działa po 3 latach uźywania. Wszystko jest ok tylko nie chce mi czytać płyt DVD. DVD–R jeszcze czasem przeczyta ale DVD+R to juź w ogóle nie chce. Niech mi któs pomoźe nie wiem co zrobić.
działa działa ale nie tak jak trzeba.
Ale skoro czyta płyty CD to widocznie ten laser działa, czyli musze zbierać na nowy napęd. :)
Juź wcześniej pisałem w temacie 5letniego CD–ROMu, lasery w urządzeniach elektronicznych nie są nieśmiertelne, 4 lata to juź sporo. Moźna się udać do serwisu, moźe go wyregulują (podkręcą), ale przy cenie ~85zł za nowy napęd DVD zastanowił bym się mocno nad sensem naprawy.
Strona 1 / 1