Problem z napedami cd-rom, prosze o pomoc
Mam taki problem, ma 2 napedy cd z czego jeden to nagrywarka, zainstalowalem wiec jakas wersje nero i po jej zainstalowaniu pojawil sie problem, że zniknely obydwa napedy z Mojego Komputera. W menadzeze sprzetu sa, ale pisza przy nich we wlasciwosciach takie uwagi: że system nie moze wlaczyc sprzetu, poniewaz jest brak danych konfiguracyjnych lub sa uszkodzone (w rejestrze). [kod 19]. Po ich odinstalowaniu, system nie ma problemu z ich wykryciem, ale dalej jest to samo i te same komunikaty. Na dodatek myslalem ze da sie to zalatwic poprzez skasowanie wszystkiego co dot. nero z rejestru, ale tez nie pomaga. A przy starcie systemu myslalem tez ze zalatwie to funkcja naprawy windows, ale nie czyta windowsa przy starcie mimo iz w biosie ma wszystko ustawione, zaczyna co prawda ladowac bot from cd......... ale pochwili pisze falieure i zaczytuje od nowa system, tak jest w przypaku obydwu napedow. Prosze o pomoc, nie wiem czy to drobnostka czy nie ale nie moge dac sobie z nia rady. Dziekuje
Odpowiedzi: 1
Odpoweidź znajdziesz w archiwum
Strona 1 / 1
Szukam i cos nie moge znalezc jak ktos cos bedzie na ten temat wiedzial to prosze o pomoc, dziekuje
Napędy napewno dobrze ustawione (slave/master), poza tym upperfilters i lowerfilters do forumowej szukajki wklep i poczytaj sobie.
Mysle ze ze slave-master nie robi problemu bo wczesniej wszystko dzialalo tylko ten nero tak pochrzanil, znalazlem ze nalezy usunac z rejestru wwartosci upperfilters i lowerfilters, tzn ze mam usunac wszystkie takie wpisy z rejestru??, bo jest ich troche
Wszystko masz ładnie opisane w FAQ w dziale Win XP.