Problem z najnowszym Kasperskym AV Personal Pro 5.0.372

Witam! W kwietniu zakupiłem miesięcznik Enter z Kasperskym 5.0.14. Dokonałem rejestracji programu. Po jakimś czasie pobrałem i zainstalowałem wersję 5.0.20 bez odinstalowania poprzedniej, jako tzw. nakładkę. Program się bezproblemowo uaktualnił. Wczoraj zainstalowałem najnowszą wersję 5.0.372. Kaspersky nie moźe pobrać nowej bazy wirusów, stwierdza, źe brak jest połączenia z internetem. Wszystkie inne programy równieź nie mogą się połączyć. We właściwościach połączenia widać, źe stan połączenia jest OK. Połączenie z internetem staje się moźliwe dla wszystkich aplikacji po odinstalowaniu Kasperskyego lub po powrocie do którejś z jego starszych wersji. Instalowałem i odinstalowywałem kilkakrotnie. Zawsze jest tak samo. Co moźe być tego przyczyną? Mam XP Pro SP2.

Odpowiedzi: 2

No cóź... Napisałem o problemie na nasze forum i do Kaspersky Lab. Właśnie odebrałem od nich maila, w którym wyjaśniają, źe licencja dotyczy wersji zamieszczonej w miesięczniku (5.0.14) i nowsza wersja programu nie obsługuje klucza licencyjnego dołączonego do czasopisma. Myliłem się sądząc, źe jeśli mogę legalnie uźywać programu do 30 kwietnia 2006r., to mogę w tym czasie korzystać z uaktualnień, które się w tym czasie ukaźą.

Sprawa wyjaśniona.
sebastian16
Dodano
26.07.2005 22:16:39
Kaspersky z Entera (jego licencja) dawal Ci prawo do uaktualnienia wersji ?
EL NINO
Dodano
26.07.2005 22:00:46
sebastian16
Dodano:
26.07.2005 07:58:02
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1