problem z nagrywarką

witam

ostatnio mam dziwny problem z nagrywarką (LG GCE–8523B). kiedy nagrywam płytkę załóźmy z prędkością 48x to dochodzi do kilku procent i prędkość nagrywania spada o mniej więcej połowę, i oczywiście czas nagrywania się podwaja... dodam jeszcze, źe podczas nagrywania nie moźna nic na kompie zrobić bo się strasznie muli, muzyka zaczyna zwalniać, nawet myszka "skacze". zauwaźyłem w menadźerze zadań źe podczas nagrywania uźycie procesora wzrasta do ok.98–100% (załączony obrazek) a po nagrywaniu szybko spada do normalnych wartości (następny załączony obrazek). Oczywiście wcześniej tak nie było, nie jestem w stanie ustalić przyczyny... pomoźecie? ;–)

pozdrawiam

Odpowiedzi: 6

niestety nic nie pomogło, nagrywarka pracowała w UDMA... obawiam się źe to moźe być problem z samą nagrywarką a nie z software'em, w końcu stało się tak z dnia na dzień.

dzięki za odpowiedzi
pozdrawiam
Kam
Dodano
13.02.2005 23:19:36
Seeker:
Rebe weź się nie tłumacz :wink:, wiadomo –sobota– odpreźenie po minionym tygodniu, na całość jestestwa wpływa :lol:

Czatne se:
Topra,topra – znowu moja wina, źe ... czytam ze zrozumieniem :mrgreen: :wink:
Rebe
Dodano
12.02.2005 11:17:32
Rebe weź się nie tłumacz :wink:, wiadomo –sobota– odpreźenie po minionym tygodniu, na całość jestestwa wpływa :lol:
Seeker
Dodano
12.02.2005 11:13:15
Pewnie tak bym i się nie "rozpisywał" poprzednio, ale
ostatnio mam dziwny problem z nagrywarką (LG GCE–8523B).
, źech przyjął, źe jednak chodzi ła w UDMA i dlatego nie wgłebiałem się w resztę, spodziewając się, iź kieby to co wyźej było mało, to trzeba będzie się zacząć rozwodzić i to niekoniecznie z źoną, a nad tematem raczej :wink:
Rebe
Dodano
12.02.2005 11:09:15
No z tym LG mogą być problemy, nie chcą za bardzo bestie w DMA pracować, ale są na to sposoby /nie zawsze skuteczne/ trza przysiąść i się pobawić, moźe nawet BIOS do MoBo nowy dograć i popróbować z róznymi (nie zawsze najnowszymi) sterownikami do chipsetu płyty.
Seeker
Dodano
12.02.2005 11:06:23
Pewnie się przęłączył kanał z DMA na PIO – sprawdź:
mój komuter – sprzęt – menager urzadzeń – kontrolery IDE/ATAPI – kanał IDE ,na kórym jest nagrywarka – bieźący tryb transferu .
Jeźlei jest PIO to odinstaluj kontroler i zrestartuj komputer – po restarcie powinno być UDMA.
Rebe
Dodano
12.02.2005 09:05:12
Kam
Dodano:
11.02.2005 22:28:21
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1