Problem z nagrywarką :(

Witam jestem nowy i mam problen z nagrywarką :( Odebrałem niedawno nagrywarkę (liteon)z serwisu i gdy ją podłanczam to windows nie chce się włączyć a mianowicie zatrzymuje się na ekranie gdzie pisze WINDOWS XP i leca te niebieskie paski i dalej stoin i nie ma zamiaru ruszyć :( Pozniemiałem zworki i delej to samo :( Postanowiłem się wybrać do znajomej kafejki internetowej i sprawdziłem czy tam chodzi nagrywarka na innych kompach . Podłaczyliśmy i chodziła dobrze. Czyli nagrywarka jest OK. Potem porzyczyłem od kolegi jego nagrywarkę i podłaczyłem do swojego kompa i to samo!! Cały czas stoi na tym ekranie wczytywania Windowsa :( A z opogramowaniem jest podejrzewam Ok bo Windows jest instalowany z Płytki co inne komputery w kafejce!! (padł mi windows i nie maiłem jak zainstalować wieć poszedłem do kafejki kiedyś aby zainstalował mi)Więc problemu z Windowsem napewno nie ma. Mam jeszcze swój stary DVD–Rom (ma 6 lat i juź nie działa) i jak go podłanczam pod tą samą taśme to wszystko chodzi. A nagrywarka nie chodzi!! NIe wiem czy rozumiecie to co napisałem. Co to moźe być?? Czemu mi to nie chodzi :( POMOCY!!

Odpowiedzi: 9

kuki smarku jeden, widzę źe prócz głupkowatych rad gramatycznych którymi trafiasz jak kulą w płot,
nic mądrego napisać nie potrafisz .
Niektóre zdania widzę są dla Ciebie za trudne do zrozumienia.
Jeśli nie potrafisz lub nie chcesz tych zdań rozumieć, a podteksty w nich zawarte nic ci nie mówią,
to miej pretensje do siebie. Omijaj zdania które ci trudność w zrozumieniu sprawiają i nie zaprzątaj sobie swojej główki rzeczami
o których pojęcia zielonego nie masz.
O wyjmowaniu wtyczki zasilania podczas resetu BIOSu dowiedziałbyś się , gdybyś do archiwum zaglądnął.
Ale nie... kuki woli innym wytykać błędy, jako kto?, no własnie, czyźby Miodek z Bralczykiem w jednej osobie?.
Daj sobie chłopiec spokój, ani dla mnie , ani dla nikogo na tym forum , źadnym autorytetem stosowania poprawnej polszczyzny
nie jesteś i nie będziesz i daruj sobie wszelkie durne uwagi o przecinkach i stylu pisania ,
nie tylko w stosunku do mnie , ale i wszystkich innych.
.
Buractwem którym tu błysnąłeś, – wykonując pewnie jakąś misję,związaną z tępieniem wszelkich błedów w Internecie napotkanych, dołączyłeś do tych, którzy jak juź nic nie mają w temacie do powiedzenia to starają się za wszelką cenę zabłysnąć czymś innym. No właśnie czym?
Niech kaźdy sam oceni.

Rozumiem źe brak wyraźania emocji w związku z zamarznięta pisakownicą przeniosłeś na forum, ale synuś , tu nie ma tak ,źe moźesz pisać co Ci tam w główce się naroi.
Albo piszesz na temat , a jak nie piszesz tylko innych się czepiasz spodziewaj się klapsa – cokolwiek by to nie znaczyło.
Aha i idź do mamy niech ci jeszcze raz wytłumaczy, źe zwracanie komuś uwag typu : seplenisz,jąkasz sie, ślinisz się, mówisz z niewyraźnie,nie potrafisz sklecić zdania, masz tiki, piszesz z błędami,nie piszesz w dobrym stylu ,
niekorzesanym chamstwem się zawsze zwało i zwie się nadal.
Seeker
Dodano
07.02.2006 20:23:49
Seeker:
zacznij od resetu BIOSU (wtyczkę z gniazdka wyjmij) , jak jest w awaryjnym, moźe napiszesz sam, gdybać nie będziemy

Jeśli się choć trochę znasz na stylistyce to przyznasz sam, źe to zdanie jest w jego drugiej części bez sensu. Co nie zmienia faktu źe ten pomysł z wtyczką mnie rozbawił :)

"jak jest w awaryjnym, moźe napiszesz sam, gdybać nie będziemy"

Aby to miało taki sens, jak piszesz powinieneś zastanowić się nad interpunkcją.

Seeker:
wzrokowy brak moźliwości oddzielenia dwóch zdań przecinkiem oddzielonych masz

LOL! Bez komentarza!

Seeker:
Nie wyjmuj z paru słów z kontekstu

Jak wyźej. STYL chłopie, styl! Pisanie ze zrozumieniem jest moźliwe, wierz mi!

P.S. Ja się nie czepiam, ale takie sprawy jak ortografia i stylistyka powinno się wynosić ze szkoły. A dyslekcja i dysgrafia są dla mnie wymysłem psychologów, którzy starają się usprawiedliwiać leniwie dzieci. Wszystkiego moźna się nauczyć!
Anonymous
Dodano
07.02.2006 14:37:34
Seeker:
zacznij od resetu BIOSU (wtyczkę z gniazdka wyjmij) , jak jest w awaryjnym, moźe napiszesz sam, gdybać nie będziemy

Jeśli się choć trochę znasz na stylistyce to przyznasz sam, źe to zdanie jest w jego drugiej części bez sensu. Co nie zmienia faktu źe ten pomysł z wtyczką mnie rozbawił :)

Aby to miało taki sens, jak piszesz powinieneś zastanowić się nad interpunkcją.

Seeker:
wzrokowy brak moźliwości oddzielenia dwóch zdań przecinkiem oddzielonych masz

LOL! Bez komentarza!

Seeker:
Nie wyjmuj z paru słów z kontekstu

Jak wyźej. STYL chłopie, styl! Pisanie ze zrozumieniem jest moźliwe, wierz mi!

P.S. Ja się nie czepiam, ale takie sprawy jak ortografia i stylistyka powinno się wynosić ze szkoły. A dyslekcja i dysgrafia są dla mnie wymysłem psychologów, którzy starają się usprawiedliwiać leniwie dzieci. Wszystkiego moźna się nauczyć!
Anonymous
Dodano
07.02.2006 14:37:34
kuki23:
Seeker:
..jak jes w awaryjnym

A to tak teź moźna resetować bios? w trybie awaryjnym? ... Taka nowinka a ja nic nie wiem :/ ech :P

Jakiś brak percepcji i wzrokowy brak moźliwości oddzielenia dwóch zdań przecinkiem oddzielonych masz?
Nie wyjmuj z paru słów z kontekstu , bo to co zrobiłes swiadczy tylko o tym , źe czytanie z pojmowaniem dwoma rozbieźnymi torami u Ciebie biegną i raczej się ...nie spotkają.

Łopatologicznie:

znaczy mniej więcej tyle źe nie napisał czy tryb awaryjny działa i jak się system w tym trybie zachowuje.
Seeker
Dodano
06.02.2006 22:01:05
Seeker:
zacznij od resetu BIOSU (wtyczkę z gniazdka wyjmij)

OMG, bez komentarza ;)

Seeker:
..jak jes w awaryjnym

A to tak teź moźna resetować bios? w trybie awaryjnym? ... Taka nowinka a ja nic nie wiem :/ ech :P
Anonymous
Dodano
06.02.2006 18:36:22
calibra , zacznij od resetu BIOSU (wtyczkę z gniazdka wyjmij) , jak jest w awaryjnym, moźe napiszesz sam, gdybać nie będziemy.
Seeker
Dodano
30.01.2006 15:13:39
Zmieniłem taśle ale... dalej to samo :( Moźe coś z zasilaczem bo mam 300V A mój kom to: Atlhon 1100+podkręcony do 1900+ (blog wodny) 256 RAM Geforce FX 5200.
calibra
Dodano
30.01.2006 13:58:42
spróbuj na innej taśmie,pamiętam jak wiele razy u mnie tak było mimo źe taśma była dobra...bo dyski twarde na niej działały, ale dvd nie chciało, pomogło podłączenie do innej taśmy w komputerze.
piątas
Dodano
30.01.2006 01:24:59
na początek moźna spróbować tu:
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=21496&highlight=d%B3ugie+%B3adowanie
MetaVirus
Dodano
30.01.2006 00:22:38
calibra
Dodano:
29.01.2006 23:42:16
Komentarzy: