Problem z Nagrywarka !!!
Wiec moj problem polega na tym, ze od pewnego czasu gdy wloze jakakolwiek plyte do nagrywarki komputer mi sie resetuje i resetuje sie tak dopuki nie wyjme tej plyty z napedu. Jaka moze byc tego przyczyna i jak moge sie pozbyc tego problemu. Ewentualnie jesli mialbym oddac do naprawy to czy nie bylo by korzystniej troszke doplacic i kupic nowa nagrywarke. Z gory dzieki.
konkretne info na temat urzadzenia
HL-DT-ST CD-RW GCE-8240B
24x / 10x / 40x
pod winXP prof
Odpowiedzi: 1
Zgduje.....
Mechaniczne uskodzenie np. silniczek napędu,prowadnica lasera albo co innego i efektem są restarty.
Może to kosztować parę groszy albo naprawa będzie nieopłacalna ,tu pole do popisu u jakiegoś elektronika (serwisanta).
Mechaniczne uskodzenie np. silniczek napędu,prowadnica lasera albo co innego i efektem są restarty.
Może to kosztować parę groszy albo naprawa będzie nieopłacalna ,tu pole do popisu u jakiegoś elektronika (serwisanta).
Strona 1 / 1
Też tak miałem a dodatkowo nieraz mi napęd sam od siebie znikał z listy,, pomogło... ponowne zainstalowanie systemu.
No przeinstalowywalem juz system i niestety to nie pomoglo. Ale dzieki za wypowiedzi Elo&Pozdro