Problem z nagrywarką
Witam. Mam problem z nagrywarką. Ze dwa dni temu jakby nigdy nic napęd przestał wykrywać płyty :? Jak wkładam jakąś to niby dioda sobie pomruga, ale nic więcej. Wchodzę w Mój komputer klikam na ikonę napędu i wyskakuje brak płyty :( Bardzo proszę o pomoc.
Odpowiedzi: 7
krajol masz ikonę dysku w "Moj komputer"? W menadźeźe urządzeń widzisz swój napęd? Jeśli nie to forumowa szukajka i wpisujesz "upperfilters". Poczytaj.
8) Pozdro.
8) Pozdro.
Moźe róźnica w tym tescie polegała na tym źe ja mam inna wersje nero niz Ty. Ja mam 7. Ale mniejsza o to bo w sumie taśmy byly podłączone ale dotkęłem moimi palcami kilka kabelków i juź wszo działa. :D :shock: Hmmmm dziwne. Moźe sie po prostu kabelki poluzowały :P Ufff. Sorki za kłopot i dzięki za pomoc. :lol:
Chodziło mi o to źe nawet jeśli napęd nie czyta płyty to i tak test się odbędzie :)
Takźe wsadź obojętnie jaką płytę do napędu (najlepiej czystą i bez zarysowań) i włącz ten test :)
Problem moźe nie tkwić w laserze. Moźe zbyt wolno pracuje. ( tak jak to było w moim przypadku – prędkości nie dochodziły nawet do 4x)
Takźe wsadź obojętnie jaką płytę do napędu (najlepiej czystą i bez zarysowań) i włącz ten test :)
Problem moźe nie tkwić w laserze. Moźe zbyt wolno pracuje. ( tak jak to było w moim przypadku – prędkości nie dochodziły nawet do 4x)
Mi test sie nie chce rozpocząć bez płyty. Trzeba kliknąć najpierw start a u mnie bez płytki wlozonej nie da sie nacisąć Startu. :? Z taśmami raczej sie nic nie stało ale zaraz sprawdze.
A sprawdzałeś moźe taśmy przy nagrywarce ??
Co do testu to nie musi jej czytać napęd zeby go testować, poprostu włóź płytę i testuj ;) Wszystko się pojawi w po teście (jakie prędkości max i min itp.) :)
Ja znowu miałem taki prblem z nagrywarką DVD Samsung :/[/url]
Co do testu to nie musi jej czytać napęd zeby go testować, poprostu włóź płytę i testuj ;) Wszystko się pojawi w po teście (jakie prędkości max i min itp.) :)
Ja znowu miałem taki prblem z nagrywarką DVD Samsung :/[/url]
Nie mogę prztestować bo mi płyty nie odcztuje :? Nie wiem jak się oznacza nagrywarki więc napiszę to co na pudełku jest: LiteOn CD–ReWriter ATAPI/E–IDE. To chyba to :lol: Chyba bede musiał nagrywarkę sobie nową kupić bo gwarancja się skończyła juź :( A moźe to być jednak wina komputera, czy to przez nagrywarkę?
Teź tak kiedyś miałem :)
Odpal program Nero Smart Start (jeśli takowe masz jeśli nie to sciągnij demo programu nero) i w ostatniej zakładce "dodatki" odnajdziesz testuj napęd. W celu przetestowania napędu włóź płytę i włącz test.
Jeśli zobaczysz ze zbyt powoli pracuje twój napęd ( co pokaźe wykres) to oddaj go na gwarancję – no chyba ze juz Ci się skończyła. ;) Wtedy kup nową nagrywarkę;)
A z ciekawości jaka nagrywarka uległa temu problemowi (nazwa) ??[/url]
Odpal program Nero Smart Start (jeśli takowe masz jeśli nie to sciągnij demo programu nero) i w ostatniej zakładce "dodatki" odnajdziesz testuj napęd. W celu przetestowania napędu włóź płytę i włącz test.
Jeśli zobaczysz ze zbyt powoli pracuje twój napęd ( co pokaźe wykres) to oddaj go na gwarancję – no chyba ze juz Ci się skończyła. ;) Wtedy kup nową nagrywarkę;)
A z ciekawości jaka nagrywarka uległa temu problemowi (nazwa) ??[/url]
Strona 1 / 1