Problem z nagrywarką... Pliss help.

Mam ogromny problem i sama sobie z nim nie dam rady :cry: Skacze mi bufor. Raz jest 0% a raz 100%.Gdy nagram muzykę na plyte to jej nigdzie nie odtworze tylko na moim kompie. I wogle to wyglada tak:
Wkładam płytkę do Cd–Rom'u odpalam Nero i wlaczam co chce nagrac np dysk z danymi. Wyskakuje mi komunikat: "This application has detected that your drive is not in DMA (direct memory access) mode. To improve your system performance we suggest you to enable DMA for all drivers. Do you wisch to run Nero DMA Manager for enable DMA mode right now?". Klikam ok. Wyskakuje mi okienko i pisze w nim w tabelce takie cos: Device name i pod spodem HL–DT–ST RW/DVD GCC–4521B, później pisze IDE Channel a pod spodem 0, później Połoźenie a pod spodem slave, no a później DMA enable a pod spodem jest kwadracik do zaznaczenia. Zaznaczam go i wyskakuje ze zeby wszystko dzialalo musze zrestartowac kompa. No to restartuje i i tak wyskakuje komunikat. I i tak bufor skacze :( Plisss pomocy...

Odpowiedzi: 3

Hmm nie napisałaś jak to masz w menagerze urządzeń .No to z innej strony.
Przeczytaj to i napisz jak masz podpięte napędy i dyski , po kolei co ma master , co na slave itd
http://forum.cdrinfo.pl/faq/57073–podstawy–aspi–i–dma.html?highlight=dma
Seeker
Dodano
04.05.2006 22:16:03
Więc tak kontroler to VIA Bus Master IDE. Płyta główna: AsRock K7VT4A+. A to na jakim chpsecie to nie wiem o co chodzi :oops: Ja to za bardzo obeznana w tym nie jestem :oops: Dopiero sie ucze :wink:
Mycha
Dodano
04.05.2006 21:52:39
Mycha – wyglada na to źe DMA Ci nie włącza ta opcja w NERO. Wejdź do menagera urządzeń i sprawdź kontrolery IDE/ATAPI co masz aktywne i napisz tu.
Napisz jeszcze jaką masz płytę gł, na jakim chipsecie i będziemy prawie w domu.
Seeker
Dodano
04.05.2006 21:05:38
Mycha
Dodano:
04.05.2006 19:34:53
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1