Problem z Nagrywarką LG 8400B!!!!!
Witam...Mam dwa problemy z nagrywarką LG 40x12x40x
Na początku wszystko było ok,ale po przeinstalowniu win Xp,poniewaź posypały mi się kanały DMA
i wogole xp miał 9 miesięcy zauwaźyłem,źe po pierwsze płyty nagrwają mi się dłuźej o jakies 2 minuty
a dokladnie 700MB x40 trwa 5m.35s!!!! Nie wiem co jest grane tzn.czy nie mam czegoś
zainstalowanego,źle skonfigurowanego itp.czy poprostu nagrywarka się sypnęła...
A druga rzecz to taka,źe w programach np.NERO pokazuje mi,źe mam bufor 2MB,a wszyscy wiemy,ze
Lg 8400b ma 8MB... CZy ktoś ze sprzętowców wie o co tu chodzi,bo ja za chwilę zwariuję!!!!
Aha mam Esc K7VZA+Duron 750Mhz+256 Ramu+Geforce Mx200 64MB+LG 48x+CDRW LG 401240
Proszę pomóźcie!!!!
Z góry dziękuję!!!!
Na początku wszystko było ok,ale po przeinstalowniu win Xp,poniewaź posypały mi się kanały DMA
i wogole xp miał 9 miesięcy zauwaźyłem,źe po pierwsze płyty nagrwają mi się dłuźej o jakies 2 minuty
a dokladnie 700MB x40 trwa 5m.35s!!!! Nie wiem co jest grane tzn.czy nie mam czegoś
zainstalowanego,źle skonfigurowanego itp.czy poprostu nagrywarka się sypnęła...
A druga rzecz to taka,źe w programach np.NERO pokazuje mi,źe mam bufor 2MB,a wszyscy wiemy,ze
Lg 8400b ma 8MB... CZy ktoś ze sprzętowców wie o co tu chodzi,bo ja za chwilę zwariuję!!!!
Aha mam Esc K7VZA+Duron 750Mhz+256 Ramu+Geforce Mx200 64MB+LG 48x+CDRW LG 401240
Proszę pomóźcie!!!!
Z góry dziękuję!!!!
Odpowiedzi: 9
JA niemam nagrywarki ale moze te rady wam sie przydadza:
– przeczścic naped specjalna plytka (nigdy sprezonym powietrzem)
– przeinstalowac biosa na nowszego
– o ile dobrze rozumiem jest to nagrywarka z oznaczeniem B czyli jakościowo gorsza to tak jak z monitorami LG ja mam np FLATRON F700P i on jest troszke jakościowo leprzy od F700B chodzi o jakosc wyswietlanego obrazu. Moze beda sprzeczności ale widzialem na wlasne oczy porównanie tych dwuch monitorów wiec B to uboga wersja P, lepiej dolorzyc troszke kasy i kupic z oznaczeniem P :wink:
– przeczścic naped specjalna plytka (nigdy sprezonym powietrzem)
– przeinstalowac biosa na nowszego
– o ile dobrze rozumiem jest to nagrywarka z oznaczeniem B czyli jakościowo gorsza to tak jak z monitorami LG ja mam np FLATRON F700P i on jest troszke jakościowo leprzy od F700B chodzi o jakosc wyswietlanego obrazu. Moze beda sprzeczności ale widzialem na wlasne oczy porównanie tych dwuch monitorów wiec B to uboga wersja P, lepiej dolorzyc troszke kasy i kupic z oznaczeniem P :wink:
właśnie próbowałem nagrać płyte VCD z trzech plików MPeG, niestety nic z tego, kiedyś nie było takich problemów :? dołączam raport błędu z nero[/list]
tez mam taki sam problem i czytajac tego posta nic sie nie dowiedzialem czym to jest spowodowane i co moze trza ustawic. moze jest taka osoba ktora wie co trzeba zrobic a nie podawac parametrow tej nagrywarki bo nie o to chodzi w tym poscie ! :x
mam tą samą nagr.teź od pewnego czasu nagrywa mi długo (nawet do 18min–audio), a często podczas nagrywania danych w połowie procesu pojawia mi się tzw.błękitny ekran śmierci,zrzucanie pamięci.
myślałem źeby przeinstalować biosy ale trochę mi sie niechce w to bawić. marnuję przez to duźo płyt.
jeźeli masz jakieś rady czekam z niecierpliwością.
myślałem źeby przeinstalować biosy ale trochę mi sie niechce w to bawić. marnuję przez to duźo płyt.
jeźeli masz jakieś rady czekam z niecierpliwością.
Sorki za pomyłke ale sugerowałem sie danymi z portalu cdrinfo
Zajrzyj tutaj masz wszystkie testy dotyczace twojej nagrywarki\r http://www.cdrinfo.pl/cdr/hard/lgx40/2.php3
Zajrzyj tutaj masz wszystkie testy dotyczace twojej nagrywarki\r http://www.cdrinfo.pl/cdr/hard/lgx40/2.php3
zapomniałem jezu!!! co się ze mną dzieje?
Nie nie nie.Bufor tej nagrywarki jest taki sam na całe zycie czyli 2 mb. I nic ani nikt go nie zdoła zmienić !!!.
A to co podałem 1.01,1.02,1.03 to sa dostepne BIOSy do tej wersji nagrywarki.Ale je lepiej zostawic w spokoju :lol:
hmm mini słowniczek pojęc :D
Bufor – Buffer
Układ pozwalający na chwilowe przechowanie danych w czasie między ich przyjęciem a przesłaniem dalej, konieczny zwłaszcza przy transmisji danych między dwoma urządzeniami pracującymi z róźną szybkością
A to co podałem 1.01,1.02,1.03 to sa dostepne BIOSy do tej wersji nagrywarki.Ale je lepiej zostawic w spokoju :lol:
A co ten bufor zmienia?????
Bufor – Buffer
Układ pozwalający na chwilowe przechowanie danych w czasie między ich przyjęciem a przesłaniem dalej, konieczny zwłaszcza przy transmisji danych między dwoma urządzeniami pracującymi z róźną szybkością
Nie nie nie.Bufor tej nagrywarki jest taki sam na całe zycie czyli 2 mb. I nic ani nikt go nie zdoła zmienić !!!.
Bufor – Buffer
A co ten bufor zmienia?????
Bufor – Buffer
Tzn.,ze 1.02 ma 2 mb bufor!!!!!!! A dlaczego tak jest!!!! A co ten bufor zmienia?????
Strona 1 / 1