Problem z nagrywarką DVD... :(
Witam! Mam następujący problem, posiadam nagrywarkę LITEON DVDRW SOHW-1693S, którą mam niespełna rok czasu, do niedawna sprawdzała się bez zarzutu, ale ostatnio zaczełą odmawiać posłuszeństwa tzn. niemal każdę wypalenie płyty dvd w NERO bądź w CloneDVD kończyło mi się komunikatem Bład kalibracji mocy lub Nieokreślony błąd nagrywarki, do tego jeszcze ma problemy z odczytem nagranych już płyt dvd, a nie ma problemów z odczytem tłoczonych dvd oraz wszelkiego rodzaju cd... Czyściłem już optykę oraz zaktualizowałem firmware nagrywarki, ale i tak nic to nie pomogło... Da się jeszcze coś z tym zrobić czy po prostu szmelc?? Proszę WAS o pomoc...
Odpowiedzi: 1
e-mili@no:Da się jeszcze coś z tym zrobić czy po prostu szmelc??..
Błąd kalibracji mocy lasera sugeruje że sie kończylaser, lub że jest brudny . Piszesz że czysciłeś . Jeśli tylko samo oczko to to nie wystarczy . Daj do jakiegoś dobergo fachmana , trzeba to bardziej rozebrać i wyczyścić lustra . Może to coś da . Jeśli nie , to Twa sugestia może być p[rtawdziwa ,że to ...szmelc.
Jakbyś za naprawę miał zapłacic więcej niż 100 to sie nie opłaca, lepiej kupic nową . Kup jakiego Benqa, Pioneera, lub Nec' a - z pewnością wytrzymają dłużej niż 1 rok.
Strona 1 / 1