problem z nagrywarką cd i dvd

mam nagrywarke cd i dvd liteon. Od jakiegoś czasu obie nagrywarki po włoźeniu czystej płyty widzą ją jako audio albo zawieszają komputer ( cd zawiesza , dvd widzi jako audio)na kaźdej czystej dvd widać plik "Track01.cda" rozmiar 44 bajty. obie nagrywarki wypalają z błędami. o co chodzi?????

Odpowiedzi: 4

nic nie pomogło. sprawdze jeszcze oba napędy na innych komputerach, jeśli będą działać wymienie płytę główną
ctomek
Dodano
21.08.2005 21:05:08
odepnij jeden z napędów i sprawdź co cię dzieje. jeśli jest ok. podepnij drugi osobno.Moźliwe, źe któryś z nich jest uszkodzony. jeśli masz zapasową taśmę lub masz skąd poźyczyć to teź wypróbuj. gdy i to nie da rezultatu przepnij pojedynczo napędy na taśmę z HDD, bo być moźe ten IDE jest uszkodzony.
Endrju
Dodano
20.08.2005 17:13:14
w menadźerze wszystko ok.dvd podłączyłem w zeszłym roku ,kłopoty zaczeły się nie cały miesiąc temu,wcześniej oba napędy działały tak jak trzeba.sformatowałem dysk zainstalowałem wszystko od nowa, ale to nie pomogło.oba napędy podłączone są pod jedną taśmę cd–master dvd–slave, twardy dysk podłączony jest na osobnej taśmie.
płyta główna ECSp6s5
ctomek
Dodano
20.08.2005 00:31:19
napisz coś więcej na temat:
1. Czy było tak od zawsze czy np. po dołoźeniu drugiej nagrywarki?
2.czy w menedźerze urządzeń obecnie wszystko ok.?
3. na których taśmach są zainstalowane fizycznie napędy i czy są ustawione na "master" czy "slave"?
Endrju
Dodano
19.08.2005 10:18:11
ctomek
Dodano:
18.08.2005 23:35:52
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1