problem z nagrywaniem płyt audio
hej! mam ostatnio problem z nagrywaniem płyt audio (nagrywarka LG GCE 8520B 52/24/52 Nero chyba 5.5.9 Win XP Prof.) program powiadamia ze nagranie płyty zakończyło się sukcesem jednak tej płyty nie moźna potem odtworzyć ani na komputerze ani na odtwarzaczu CD, wykluczam wady płyty bo testowałem na róźnych, natomiast płyty z danymi nagrywaja się poprawnie, odinstalowywałem i instalowałem Nero ponownie i nie pomogło, problem istnieje od tygodnia poprzednio wszystko było ok., o co chodzi?
Odpowiedzi: 14
gen:dobra nie na temat, ale chcialem powiedziec ze ja nagrywam szystkie plyty z prekoscia 40x, czyli max mojej nagrywarki 8) gey, muzyka, dane, programy i przyznaje ze nie uslyszalem zadnych znieksztalcen, u mnie na wiezy wsytko dziala, ale u mojego kumpla ktory ma dosc stara juz wieze juz nie, wnioskuje z tego ze to przez ta predkosc. Moze mi ktos powiedziec ile minut muzyki maksymalnie zmiesci sie na plycie 700mb z wykorzystaniem overburnigu?
pozdro
to zalezy od plyty i zdrowego rozsadku palacza :)
Gen, to bardzo zaleźy od czytnika wieźy. Ogólnie rzecz biorąc moga byc problemy z odczytaniem płyty po overburningu na wieźy.
Na napędzie Plextora jest tryb naprawdę duźego overlockingu – zwiekszana jest gestośc zapisu danych i moźna zapisać na zwykłej 700MB do 1100MB (sic!). Jednak inne napędy kieksko sobie radza z taka nagraną płyta. Podobno 1 na 8 odczytuje ją prawidłowo wyłączając nagrywarkę, która nagrała – ona odczyta. Czyli coś za coś.
Na napędzie Plextora jest tryb naprawdę duźego overlockingu – zwiekszana jest gestośc zapisu danych i moźna zapisać na zwykłej 700MB do 1100MB (sic!). Jednak inne napędy kieksko sobie radza z taka nagraną płyta. Podobno 1 na 8 odczytuje ją prawidłowo wyłączając nagrywarkę, która nagrała – ona odczyta. Czyli coś za coś.
dobra nie na temat, ale chcialem powiedziec ze ja nagrywam szystkie plyty z prekoscia 40x, czyli max mojej nagrywarki 8) gey, muzyka, dane, programy i przyznaje ze nie uslyszalem zadnych znieksztalcen, u mnie na wiezy wsytko dziala, ale u mojego kumpla ktory ma dosc stara juz wieze juz nie, wnioskuje z tego ze to przez ta predkosc. Moze mi ktos powiedziec ile minut muzyki maksymalnie zmiesci sie na plycie 700mb z wykorzystaniem overburnigu?
pozdro
pozdro
Ja nagrywam 24x i nie mam problemu, nie wiem dlaczego się tak oburzyłeś i wrzeszczysz na PAWKA.
Pozdrówki
Pozdrówki
panowie co za dyskusje hehe
jus rozwiązałem problem miałem gawniacze nero express dołaczone do nagrywarki wyrzuciłem to i zainstalowałem pełne NER0 6xx i jus jest oki pozdrawiam
jus rozwiązałem problem miałem gawniacze nero express dołaczone do nagrywarki wyrzuciłem to i zainstalowałem pełne NER0 6xx i jus jest oki pozdrawiam
Nie rozumiem o co Ci chodzi :!: :?: Najpierw kwestionujesz to co pisze, a nastepnie podajesz linki do stron, gdzie są potwierdzone moje słowa :twisted: :!: :!:
Ja juź się w zyciu dosyć naczytałem o nagrywaniu płyt i co nie co o nim wiem. Nagrałem setki płyt Audio i to przeróźnymi sposobami. Zarówno, gdy materiałem źródłowym była płyta z muzyką jak i *.mp3, a i równiez pliki *.ogg, *.mpc i inne.
Reasumując najlepszy kompromis między prędkością zapisu, a jakością osiągnie się nagrywając materiał z prędkościa 8x––>16x. A juz najlpepiej zgrywac i nagrywac jak najwolniej i tego nikt nie podwazy.
Fakt, faktem, źeby usłyszeć wady nagranych płytek z prędkościami 40x––>52x potrzeba dobrego sprzetu. Dla zwykłego melomana róźnica bedzie niezauwazalna.
Ja juź się w zyciu dosyć naczytałem o nagrywaniu płyt i co nie co o nim wiem. Nagrałem setki płyt Audio i to przeróźnymi sposobami. Zarówno, gdy materiałem źródłowym była płyta z muzyką jak i *.mp3, a i równiez pliki *.ogg, *.mpc i inne.
Reasumując najlepszy kompromis między prędkością zapisu, a jakością osiągnie się nagrywając materiał z prędkościa 8x––>16x. A juz najlpepiej zgrywac i nagrywac jak najwolniej i tego nikt nie podwazy.
Fakt, faktem, źeby usłyszeć wady nagranych płytek z prędkościami 40x––>52x potrzeba dobrego sprzetu. Dla zwykłego melomana róźnica bedzie niezauwazalna.
Pawek:Pawel_k napisał, źe z płytami nagrywanymi w tybie TAO są problemy. To nie jest prawda. Wręcz zalecane jest nagrywanie płyt CD–Audio w tym trybie :!: Ja mam u siebie w domu jeden dosyc stary odtwarzacz, na którym płyty nagrywane w trybie DAO nie działają, natomiast w TAO jak najbardziej.
ja tam wole jednak nagryac DAO
Pawek:Poza tym optyalne prędkości do nagrywania muzyki w tym formacie to 8–16 razy...
a moze odrazu 24x–>32x albo lepiej odrazu 52x :lol:
poczytaj troche chlopcze zanim zaczniesz postowac :?
http://www.cdrinfo.pl/cdr/artykuly/wypalanie_audio/docs/audiowypalanie.php
www.cdrinfo.pl
http://forum.cdrinfo.pl
przy obecnych nosnikach i technologiach ludzie_ktorzy_maja_o_tym_pojecie zalecaja nagryac 8x – nieszybiej i niewolniej bo bedzie duzo bledow :)
Pawel_k napisał, źe z płytami nagrywanymi w tybie TAO są problemy. To nie jest prawda. Wręcz zalecane jest nagrywanie płyt CD–Audio w tym trybie :!: Ja mam u siebie w domu jeden dosyc stary odtwarzacz, na którym płyty nagrywane w trybie DAO nie działają, natomiast w TAO jak najbardziej. Poza tym optyalne prędkości do nagrywania muzyki w tym formacie to 8–16 razy...
Kaźdemu moze się zdarzyć
Tomekk:A zamknąłeś płyte ??
nie no prosze nieschodzmy ponizej pewnego poziomu :wink:
A zamknąłeś płyte ??
nowe plyty ktore ida na audio wypalamy 8x
TAO czyli tryb track at once powoduje iz plyta cdaudio nienagrywa sie dobrze bo audioCD wypalamy tylko w trybie DAO disc at once inaczej sa problemy :(
TAO czyli tryb track at once powoduje iz plyta cdaudio nienagrywa sie dobrze bo audioCD wypalamy tylko w trybie DAO disc at once inaczej sa problemy :(
– nie daje symulacji nagrywania bo pliki są nagrane na płytę tylko nie moge ich odtworzyć
– nie wchodzi w grę prędkość poniewaź celowo próbowałem zmniejszać ją i nic,
– nagrywam z formatu mp3
tryb TAO? nie wiem o co chodzi ale sprawdzę po pracy dziś
– nie wchodzi w grę prędkość poniewaź celowo próbowałem zmniejszać ją i nic,
– nagrywam z formatu mp3
tryb TAO? nie wiem o co chodzi ale sprawdzę po pracy dziś
– moze nagrywasz w trybie TAO :?:
– moze dajesz sama symulacje nagrywania :?:
– moze nagrywasz za szybko :?:
– moze nagrywasz pliki z formatu do ktorego niezainstalowales odpowiednich wtyczek :?:
– moze dajesz sama symulacje nagrywania :?:
– moze nagrywasz za szybko :?:
– moze nagrywasz pliki z formatu do ktorego niezainstalowales odpowiednich wtyczek :?:
Strona 1 / 1