Problem z myszka i klawiarura po restarce kompa :(

Nieraz po instalacji programów, gier musze uruchomic poonownie kompa. Niby nic strasznego, ale po uruchomienmiu mysz&klawiatura nie działają jakby nie były podłączone. Musze resetowac kompa albo nie uruchmiac ponownie tylko wyłączyc na 2,3 minuty i wtedy działają to jest chore...:shock: nie wiem o co chodzi !?!

Odpowiedzi: 5

W biosie ustaw prawidłowo jak opcja jest mysz i klawiature na PS2,a wyłączone USB lub odwrotnie.

Stan baterii w urządzeniach które nie są na uwięzi.

Odinstaluj oprogramowanie myszy i klawiatury jak jest,restart kompa.
W menadzeźe urządzeń ma być jeden wpis myszy i klawiatury,gdy jest inaczej usuń lub odinstaluj np wszystko co mysz,restart kompa i niech komp zainstaluje stery systemowe do myszy.

Sciągnij najnowsze stery do urządzeń,wgraj i sprawdź.

Jak to samo.

Sprawdź urządzenia na innym kompie czy sprawne.

Moźe być potrzebna aktualizacja biosu.

Zdarza się na niektórych płytach głównych źe ten problem występuje.

Moźna spróbować uźyć przejściówek PS2/USB,USB/PS2 lub uźywać klawiatury i myszy USB lub PS2.
JNJN
Dodano
16.05.2005 12:04:50
Reset biosu dobra źecz a dla informacji podam źe na PS2 klawisze biegają na IRQ 1 a mycha na IRQ 12 sprawdź to i polukaj czy nie masz konfliktu na IRQ z innymi urządzeniami. a moźe to ten procek kręcony daje takie objewy to bardzo moźliwe
Pan i pastuch
Dodano
16.05.2005 01:13:50
adik154:
reset ustwień biosu wypróbuj.

sprobuje(znow bede musial procka przestawaic:P), ale jak ktos ma jeszcze jakies inne pomysły to czekam
deadhead
Dodano
16.05.2005 01:10:16
reset ustwień biosu wypróbuj.
adik154
Dodano
16.05.2005 01:04:35
Pan i pastuch:
A nie jest to czasem mycha i klawa radiowa??

Niezupełnie :P myszka jest radiowa, ale problem występował juź wcześniej kiedy uźywałem zwykłej myszki.
Więc nadal nie wiem o co chodzi!?! Uprzedzam, źe problem wysępuje równieź po formacie i reinstalacji sterwów :shock:
deadhead
Dodano
16.05.2005 01:03:16
deadhead
Dodano:
16.05.2005 00:37:10
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1