problem z myszka ––––>helpppppp

na dzien dobry witam wszystkich uzytkownikow forum

Mam nastepujacy problem ktory pojawil sie zupelnie niedawno
mam xp pro uzywam myszki a4 techa 5 guzikow 2 kolka
kiedys mialem zainstalowane oryginalne sterowniki od myszki i wszystko dzialalo ok
nieco pozniej sciagnalem najnowsze sterowniki do myszki i tez bylo ok
pewnego razu stalo sie cos takiego :myszka stanela zadzialalo tak jakbym wcisnal 3 guzik (pojawia sie menu a–4Techa) i jak ruszam myszka komputer szaleje,z niewiarygodna szybkoscia przelaczaja sie okna itd.
na 30 % takich przypadkow po wyjeciu myszy(ps2) i wlozeniu odzyskiwalem kontrole w pozostalych 70 byly 2 mozliwosci
:wskaznik stal w miejscu
:wskaznik sie ruszal ale bylo cos takiego – na pasku zadan okna moglem przelaczac klikajac lewym przyciskiem myszy ale np juz w internet eksplorerze nie moglem kliknac zadnego linka (nie zmienial sie wskaznik) a jak kliknalem to okno robilo sie nieaktywne :oops:
wtedy znowu wyjmij wloz (by LIROY) myszke i znowu
30 % szansy na poprawne dzialanie
problem wystepowal losow czasem 3 min od uruchomienia czasem po godzinie
w koncu ile mozna grzebac w kompie reinstal na goly dysk
wszystko super i ok
sterowniki myszy oryginalne (z dyskietki )
i ok
po 2 dniach znowu dokladnie to samo szalejaca myszka
wirusa wykluczam (avp 4)
ciekawostka jest taka ze jak zainstaluje sterowniki oryginalne od xp (mysz ps 2)to dziala ale jest cos takiego ze jak ruszam mysza to wskaznik nagle staje na cwierc sekundy i nagle znajduje sie w innym miejscu ekranu
na oryginalnych sterownikach myszy raz na 5 h mysz staje na dobre i musze restartnac kompa
po restarcie jest znowu ok
uwagi:
wina myszy to nie jest mam druga taka samo nowa
win 98 ktory mam na drugim dysku dziala bez problemu
nie moge zainstalowac tej myszy na com (przelotka)na xp i na 98 bo nie wykrywa (comy w biosie wlaczone i windzie zainstalowane) moze to to ale co TO ?

sorka za przydlugi opis ale z tym problemem nigdy sie nie spotkalem a i nikt z forumowcow nie spotkal sie z owym problemem
plyta abit st6–r cel 1200@1600 512 ram gf2pro ale to chyba nie ma znaczenia?
winda stabilnie chodzi dniami i nocami tylko ta mysz
z gory dziekuje za odpowiedz i bede sie klanial w pas za pomoc

Odpowiedzi: 4

:idea: ACHA!!!!

przypomnialem sobie ze mycha dostala mi jusz raz albo dwa razy zwiech i podejzewam ze to moze byc problem.......spoconej ręki :lol:
B3T0N
Dodano
11.07.2002 02:52:57
HMmmmmmm......... ja mam identyczna mysz co ty A4tech
ale nie wiem jak ty ale mam optyczna a jezeli masz optyka to lepiej daj ja do portu USB – powinno pomoc.

Jezeli chodzi o sterowniki z dyskietki to powiem są
do du...
nie instaluj zadnego mouseware'a jezeli ci poprawnie chodza przyciski do nawigacji po Necie to nie ma takiej po3eby.
Stawialbym na sterowniki ze to one przeszkadzaja.
B3T0N
Dodano
11.07.2002 02:50:08
to chyba nie to
bo procesz bazczynnosci ma minimum 70
chodzi getsmart max 4 % kaza 5% iexploredo 12%
dlaczego sie kaszani na strownikach od a4 tech ???
Stallion
Dodano
10.07.2002 15:58:02
ciekawostka jest taka ze jak zainstaluje sterowniki oryginalne od xp (mysz ps 2)to dziala ale jest cos takiego ze jak ruszam mysza to wskaznik nagle staje na cwierc sekundy i nagle znajduje sie w innym miejscu ekranu

to by swiadczylo ze cos obciaza system regularnie moze cos sie odwoluje np regularnie do dysku wlacz alt+ctrl+del i popatrz co szaleje i zabiera moc procka
mrsit
Dodano
10.07.2002 09:05:31
Stallion
Dodano:
10.07.2002 05:18:17
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1