Problem z myszą
Heh na początku powiem źe tworzę ten temat z klawiaturą i zbawczym klawiszem TAB. Otóź dzisiaj z dnia na dzień przestała mi działać mysz optyczna z wejściem USB. Po prostu niby jest podłączona (wiem bo świeci się scroll) ale jak nią ruszam to kursor stoi w miejscu. Czy mógłby mi ktoś pomóc? naklejka mówi E5 3D Optical Mouse MODEL M042/RE00548. Liczę na pomoc. Aha – nawet laser się świeci itd – jednak myszka w ogóle nie działa. Próbowałem podłączyć takźe zwykłą, z kabelkiem z okrągłą końcówką – ona takźe nie działa.
Odpowiedzi: 3
No więc
HiJackThis niczego nie wykrył, AntiVir z bazą z 30.03 pare trojanków usunął. Mysz dalej nie działa. Co najlepsze System pokazuje źe nie ma źadnej myszki zainstalowanej, za to klawiatura i inne owszem. I jeszcze lepsze – nie odpala się automatyczne instalowanie sterów ani nic. Czy moźna skądś ściągnąć jakieś podstawowe stery? Akurat reinstal Windy to coś czego teraz potrzeba mi najmniej. A według mnie padnięta płyta główna nie wchodzi w grę, bo wszystko inne działa. Tylko ŻADNA z myszy ni w ząb.
HiJackThis niczego nie wykrył, AntiVir z bazą z 30.03 pare trojanków usunął. Mysz dalej nie działa. Co najlepsze System pokazuje źe nie ma źadnej myszki zainstalowanej, za to klawiatura i inne owszem. I jeszcze lepsze – nie odpala się automatyczne instalowanie sterów ani nic. Czy moźna skądś ściągnąć jakieś podstawowe stery? Akurat reinstal Windy to coś czego teraz potrzeba mi najmniej. A według mnie padnięta płyta główna nie wchodzi w grę, bo wszystko inne działa. Tylko ŻADNA z myszy ni w ząb.
Sprawdź swój system na obecność trojanów/wirów, w dziale bezpieczeństwo jest przyklejony temat o Hijack This, nie wykluczone jednak źe masz coś namieszane w sterownikach, spróbuj odinstalować w trybie awaryjnym myszkę i uruchomić komputer w normalnym – niech zainstaluje standardowe sterowniki.
W obecnej sytuacji trudno coś wywnioskować, więc nie dziw się źe jest mało odpowiedzi. Sprawdź czy komputer jest czysty, jeśli tak i ponowna instalacja sterowników nie pomoźe (mysz USB i PS/2) to moźna podejrzewać uszkodzenie układów płyty głównej, dla pewności wykonaj na wszelki wypadek ponownej instalacji Windowsa, bez formatowania dysku, bez naprawy, poprostu instalacja na obecny system.
W obecnej sytuacji trudno coś wywnioskować, więc nie dziw się źe jest mało odpowiedzi. Sprawdź czy komputer jest czysty, jeśli tak i ponowna instalacja sterowników nie pomoźe (mysz USB i PS/2) to moźna podejrzewać uszkodzenie układów płyty głównej, dla pewności wykonaj na wszelki wypadek ponownej instalacji Windowsa, bez formatowania dysku, bez naprawy, poprostu instalacja na obecny system.
Ludzie ja rozumiem źe jak nie mam 1000 postów to pomoc dla mnie idzie na dziesiąty plan ale ja naprawdę potrzebuję pomocy...
Strona 1 / 1