Problem z myszą

Heh na początku powiem źe tworzę ten temat z klawiaturą i zbawczym klawiszem TAB. Otóź dzisiaj z dnia na dzień przestała mi działać mysz optyczna z wejściem USB. Po prostu niby jest podłączona (wiem bo świeci się scroll) ale jak nią ruszam to kursor stoi w miejscu. Czy mógłby mi ktoś pomóc? naklejka mówi E5 3D Optical Mouse MODEL M042/RE00548. Liczę na pomoc. Aha – nawet laser się świeci itd – jednak myszka w ogóle nie działa. Próbowałem podłączyć takźe zwykłą, z kabelkiem z okrągłą końcówką – ona takźe nie działa.

Odpowiedzi: 3

No więc
HiJackThis niczego nie wykrył, AntiVir z bazą z 30.03 pare trojanków usunął. Mysz dalej nie działa. Co najlepsze System pokazuje źe nie ma źadnej myszki zainstalowanej, za to klawiatura i inne owszem. I jeszcze lepsze – nie odpala się automatyczne instalowanie sterów ani nic. Czy moźna skądś ściągnąć jakieś podstawowe stery? Akurat reinstal Windy to coś czego teraz potrzeba mi najmniej. A według mnie padnięta płyta główna nie wchodzi w grę, bo wszystko inne działa. Tylko ŻADNA z myszy ni w ząb.
Adzior
Dodano
04.04.2006 23:08:36
Sprawdź swój system na obecność trojanów/wirów, w dziale bezpieczeństwo jest przyklejony temat o Hijack This, nie wykluczone jednak źe masz coś namieszane w sterownikach, spróbuj odinstalować w trybie awaryjnym myszkę i uruchomić komputer w normalnym – niech zainstaluje standardowe sterowniki.

W obecnej sytuacji trudno coś wywnioskować, więc nie dziw się źe jest mało odpowiedzi. Sprawdź czy komputer jest czysty, jeśli tak i ponowna instalacja sterowników nie pomoźe (mysz USB i PS/2) to moźna podejrzewać uszkodzenie układów płyty głównej, dla pewności wykonaj na wszelki wypadek ponownej instalacji Windowsa, bez formatowania dysku, bez naprawy, poprostu instalacja na obecny system.
spiderko
Dodano
04.04.2006 00:12:36
Ludzie ja rozumiem źe jak nie mam 1000 postów to pomoc dla mnie idzie na dziesiąty plan ale ja naprawdę potrzebuję pomocy...
Adzior
Dodano
03.04.2006 23:41:24
Adzior
Dodano:
03.04.2006 20:46:43
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1