Problem z myszą USB Cordles Logitech LX7

Witam Z pewnych przyczyn musialem uaktualnic Windows XP robiac instalacje do tego samego katalogu. Pomoglo mi to z poprzednim problemem jednak pojawil sie nowy... MYSZA Mam radiowa optyczna Logitech LX7, miniodbiornik wlaczany do USB. Niestety po instalacji, Windows w zaden sposob nie jest w stanie zainstalowac mi tej myszy, probowalem juz wszystkich sposobow. Jak ja kupilem to po prostu wlaczylem wihajster do USB, wlaczylem mysz i dzialala, dodatkowo zainstalowalem jeszcze oprogramowanie SetPoint Logitecha do obslugi myszy i jej ustawien i wszystko bylo OK. Teraz za kazdym razem jak podlaczam mysz do USB, znajduje nowe urzadzenie ale konczy instalacje niepowodzeniem "blad krytyczny podczas instalacji" Sciagnalem najnowsze sterowniki do myszy, najnowsze sterowniki do USB windowsa i nic... Windows jest oczywiscie SP2. Dodatowo sciagnalem najnowszy SP2 i zainstalowalem - bez zmian. Uruchomilem nawet Autopatchera ( z Sierpnia 207), aby miec pewnosc, ze wszystko jest aktualne. Zainstalowalem na nowo stery do plyty, nawet konkretnie stery do USB 2.0. Niestety bez rezultatu. Po wlozeniu nadajnika do USB (kazdego z 7 gniazd ktore mam) wyskakuje informacja o bledzie krytycznym instalacji. Miedzyczasie przeinstalowalem jeszcze 2 razy system z roznych wersji instalacyjnych - bez efektu. Oczywiscie instalowac sterowniki do myszy probowalem na wszytkie mozliwe sposoby. Moja mysz korzysta z interfejsu HID, po instalacji byl on wylaczony, jednak wlaczenie go wraz z uslugami polaczonymi nic nie dalo. Mysz i nadajnik sa dobre, bo jak podlaczam je przez przejsciowke do PS2 to mysz dziala. Jakies sugestie, co robie nie tak ? Grzegorz

Odpowiedzi: 4

Witam Mam podobny problem, dzięki zmianie nazwy pliku wdf01000.sys udało mi się poprawnie zainstalować myszkę, ale dalej mam problem z klawiaturą ;-( Czy zna ktoś nazwę pliku który odpowiada klawiaturze Pozdrawiam i z góry dziękuje
rafgof
Dodano
13.07.2008 19:27:12
1. Odinstaluj SetPoint 2. Zmień nazwę pliku C:\WINDOWS\system32\drivers\wdf01000.sys 3. Zainstaluj ponownie Setpoint U mnie pomogło
przemas_s
Dodano
23.12.2007 12:16:41
numerek tego błędu kolega by podał
Endrju
Dodano
27.10.2007 23:00:16
Sprawdzilem i mysz bez problemu instaluje sie na innych komputerach. Na swoim zas, nie jestem w stanie zainstalowac, zadnej myszy bezprzewodowej. Udalo mi sie zainstalowac mysz jako "Mysz zgodna z HID" na sterownikach z XP. Dziala, ale nie ma mozliwosci definicji klawiszy i pracy. Po wgraniu oprogramowania SetPoint nie widzi ono myszy. Aktualizujac jej sterownik automatycznie, widzi ja jako Logitech, ale wyskakuje omowiony wczesniej blad. Jednym slowem problem jest z zainstalowaniem sterownika Logitech (tak mi sie wydaje). Mam sterowniki zarowno dolaczone do myszy jak i nowsze sciagniete ze strony Logitech - nie widza myszy... Nie mam juz pomyslu co jeszcze moglbym zrobic...
Gpear
Dodano
27.10.2007 14:24:53
Gpear
Dodano:
21.10.2007 19:50:14
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1