Problem z monitorem

zauwazylem dzis jak wlaczalem komputer ze monitora ma jakies blade kolory :| czerwonergo woogle nie bylo wszystkie cieple kolory byly bladsze. po czasie ekran nabieral koloru i juz jest dobrze ale nie pokoi mnie ot bo moj kolega chyba tez to mial i teraz ma ciagle juz tak tzxn jego kolory na monitorze nie sa zbyt ciekawe co to moze byc ??

Odpowiedzi: 6

Sprawdź czy w pobliźu nie ma magnesu lub czy nie postawiłeś przypadkiem głośnika(innego niź komputerowy) gdzieś w pobliźu. Hmm, a powiedz jaki to monitor, no i ile ma lat ;) bo jak to jakiś 10–letni veteran ... :wink: spróbuj opcji Degauss
Lucky
Dodano
14.04.2005 22:25:26
ja sie nieczepiam niewiem dlaczego ty sie tak źucasz poprostu zacytowałem ci co kolega napisał jako objawy sam sie mnie teraz czepiasz.A twoje odpowiedzi w stylu brudny kineskop no rewelacja wiec odwal sie sam pisz coś mądrego.
Krzysiek_84
Dodano
14.04.2005 18:11:22
Krzysiek_84:
Seeker Nieciekawe to znaczy takie:

matifcb:
zauwazylem dzis jak wlaczalem komputer ze monitora ma jakies blade kolory :| czerwonergo woogle nie bylo wszystkie cieple kolory byly bladsze.

Miast się czepiać proponuję , wolno i z uwagą przeczytać całość postu matifcb z uwzglednieniem treści do której odniosłem się w swoim postcie – no chyba źe ogarnąć twa percepcja tego nie moźe i nie widzisz tego.
Seeker
Dodano
14.04.2005 12:53:30
Seeker Nieciekawe to znaczy takie:

matifcb:
zauwazylem dzis jak wlaczalem komputer ze monitora ma jakies blade kolory :| czerwonergo woogle nie bylo wszystkie cieple kolory byly bladsze.
Krzysiek_84
Dodano
14.04.2005 11:02:42
matifcb:
... bo moj kolega chyba tez to mial i teraz ma ciagle juz tak tzxn jego kolory na monitorze nie sa zbyt ciekawe co to moze byc ??

"Nieciekawe"? tzn jakie? .
Nic nie napisałeś – jakie stare macie te monitory, co to za monitory .
Utrata barw spowodowana moźe być:
1. Brudnym ekranem – uźyć psikotka do szyb
2. Starzeniem elementów, co skutkowac moźe innymi od załoźonych parametrów pracy końcówek RGB
3. Kineskop wchodzi w ostatnią fazę wyświetlania czegokolwiek – znaczy się kończy się źywotność katod i działa elektronowego
4 Jak juź JN wspomniał przerywa kabel na którejś z źył
5.Ostatnia moźliwość to włączone 16–256 kolorów, miast 16–32 bitów w ustawieniach karty grafiki.
Seeker
Dodano
14.04.2005 01:04:59
Sprawdź wtyczki i kabel monitora.

Zresetuj monitor do ustawień fabrycznych i rozmagnesuj jak monitor taką opcje ma,później przeprowadz ponownie jego regulacje i zobacz jaki efekt.
JNJN
Dodano
13.04.2005 20:53:26
matifcb
Dodano:
13.04.2005 17:49:39
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1