problem z monitorem
witam !! od paru godizn mam pewien problem z monitorem – trzesa mi sie ikonki i ogolnie caly pulpit, co moze byc tego powodem i jak to rozwiazac ?? pozdrawiam i dziekuje z gory za pomoc
moj monitor to lg flatron f700b
moj monitor to lg flatron f700b
Odpowiedzi: 5
Witam. Mam ten sam monitor. Prawdopodobnie masz ten sam problem, ktory ja mialem. Zaczal sie niedlugo po zakupie po ok. 2 miesiacach. Najpierw lekko trzaslo obrazem, jednakze jednakowo na calym poziomie w srodkowej czesci; nie bylo specjalnie skupione na ikonach, raczej caly pulpit. Trzesienie sie nasilalo, byly miejsca zupelnie nieoswietlone–po prostu czarno, na poczatku tylko szybkie blyski, pozniej juz dluzsze zaniki obrazu. Czasami monitor sie sam wylaczal, a dioda migala na przemian zielona–bursztynowa. Efekt przyniosla dopiero wizyta w serwisie. Wadliwy okazal jeden z ukladow scalonych. Po wymianie dziala bez zastrzezen, od grudnia 2004.
Proponuje najpierw sprawdzic rzeczy typowe, o ktorych wspomnieli juz forumowicze; zmienic sterowniki, wyprobowac na innej konfiguracji sprzetowej, przede wszystkim na innej karcie grafiki. Mozesz tez na jakis czas zmienic polozenie monitora, tzn. dalej od glosnikow, sciany(jezeli tak jest) ze wzglde na instalacje elektryczna, pole elektromagnetyczne.
Proponuje najpierw sprawdzic rzeczy typowe, o ktorych wspomnieli juz forumowicze; zmienic sterowniki, wyprobowac na innej konfiguracji sprzetowej, przede wszystkim na innej karcie grafiki. Mozesz tez na jakis czas zmienic polozenie monitora, tzn. dalej od glosnikow, sciany(jezeli tak jest) ze wzglde na instalacje elektryczna, pole elektromagnetyczne.
moźe jakiś wir nowy bo przed chwilądostałem od kolegi coś takiego: "mam taki wałek z monitorem źe są jakieś drgania, drgania sa o małej amplitudzie tak źe litery mi się rozmazują ... ja nie mam pojęcia co to jest ale chyba coś od kodeków... moźe to jakiś robak....
"
"
A opcja "degauss" w menu monitora nie pomaga?
odsun od monitora lampke halogenowa i inne zrodla promieniowania: transforamtory magnesy itp
Gurl:trzesa mi sie ikonki i ogolnie caly pulpit, co moze byc tego powodem
Pulpit/ikonki złapały grypę (albo są na kacu) :D ,zbyt małe odświeźanie ,sypie się grafika lub moniror,jakiś wir.
Przyczyn moźe być sporo.
Update.
Nie postawiłeś ostatnio jakiegoś większego gośnika (woofera) przy monitorku ?
Strona 1 / 1