Problem z monitorem

Zrobiłam koleźance format,moźe niezupełnie format bo zainstalowałam jej system WinXP PRO SP2 jako nową instalację bo z CD–ROM instalator mi wywalało podając info, źe nie moźe znalezc acpi/sys nie wiem o co tu chodzi,znajomy mowił mi,źe moźe płytka instalacyjna brudna.Mimo wszystko proszę o odpowiedz bo mnie to zastanawia w czym był problem?Na kompie były wszystkie wiry świata więc juź się nad tym nie zastanawiałam.Poniewaź to moja pierwsza instalacja systemu wiec pytałam bardziej doświadczonych co potem instalować–wiem,źe trzeba stery od płyty głównej itp,ale powiedziano mi,źe Win+SP2 to wszystko juź ma i źe nie trzeba niczego więcej.Troche się zdziwiłam ale ok.U mnie na kompie było wszystko ok, zainstalowałam róźne programy,monitor(mój LG teź działał).Odwiozłam jej kompa i tu niespodzianka,monitor(Samsung SyncMaster 753 DFX) za Chiny nie chciał się włączyć.W awaryjnym był ok ale nie było go w Menedzerze urządzeń.Wcześniej zmieniłam na swoim rozdzielczość+odświeźanie,bo mi nie pasowała,na wyźszą(1024x768,85Hz)
Ona ma karte graficzną NVIDIA GeForce 4MX440 with AGP8x.
Z tego,czego dowiedziałam sie,pytając gdzie się dało,trzeba by odinstalować karte graficzną w awaryjnym+doinstalować sterowniki do niej 56.72–mam tylko pytanie czy to rozwiąźe problem?Nie wiem czy zabierać ze sobą mój monitor i lepiej na nim to wszystko poustawiać bo u niej mogę tylko działać w awaryjnym i ostatnio miałam problemy,boję się,źe jak znów monitor się nie właczy to bez dostępu do niego i netu nie bedę wiedziała co mam robic.
Poniewaź jest zimno nie wiem jaki jest wymagany czas na włączenie monitora do sieci,źeby go nie trafił szlag–ostatnio kumpel podłaczył kompa po przyniesieniu z dworu i spaliła sie płyta głowna,chociaź podobno tylko włoźył przewod zasilający do listwy,nie włączając kompa.

Odpowiedzi: 3

Przeczytaj uwaznie moj post wyźej bo nie lubie sie powtarzać...
brtx
Dodano
20.01.2006 20:48:52
Juź uporałam się z monitorem–wystarczyło odinstalowanie karty graficznej w awaryjnym.Po restarcie system ja na nowo zainstalował i jest ok.Niczego więcej na razie nie instalowalam jeśli chodzi o stery bo nie miałam czasu ale spytam–czy instalować stery do karty 56.72,ktore sciągnelam z netu czy zostawić na tych systemowych bo boje się,źe znów coś wysiadzie.
Jagna
Dodano
20.01.2006 19:10:46
Po pierwsze – zmien znajomych, albo sie niezbyt znaja albo sam nie wiem .... ;–)

Co do mobo warto zainstalowac stery, czesto maja duzo lepsze rozwiazania obslugi sprzetu i poprawiaja znacznie wydajnosc i stabilnosc (via chpisety nforce)
Do grafiki rowniez – bo te systemowe to jedna wielka kupa.

To w koncu ten format byl czy nie?
Monitor w ogole nie swieci czy tylko w windows?
Nie pamietam jak z nvidia ale ati nie lubi sie instalowac w trybie awaryjnym.

Aha zamiast trybu awaryjnego uruchom tryb VGA i zobacz co sie stanie.
brtx
Dodano
20.01.2006 14:59:09
Jagna
Dodano:
20.01.2006 13:47:03
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1