Problem z monitorem

Kilka dni temu przywiozłem monitor z naprawy i profilaktycznie zostawiłem go w pokoju na godzine zeby się rozgrzał.Po godzinie podłączyłem monitor i włączylem grę i po jakiejś pół godziny obraz wpadł do środka i monitor zgasł. Podobna sytuacja jak przed naprawą. Moj monitor to Panasonic panasync sl70i. Moj monitor naprawiał mi znajomy i mówił źe wymieniał tranzystory i diodę w odchylaniu poziomym. Jak wiecie jak to wygląda i w którym miejscu sie znajduje to przyślijcie mi ewentualnie zdjęcia na gg 3408662 lub na maila (badi.kowal@interia.pl. Aha jeszcze jedno monitor przy włączaniu rozpala diodę i ona po chwili gaśnie. Kiedy próbuje go pobudzić przyciskiem menu to dioda sie zapala i monitor pizczy tak samo jak było przed naprawą.Jak wiecie w jaki sposób to obejśc to napiszcie bardzo was prosze.Te częsci kosztowały 50 zł i nie widzi mi sie ponownie za to placic.Powiedzcie czy opłaca sie to w ogóle naprawiać. Z góry dzięki :D

Odpowiedzi: 3

Seeker:

Badi111:

Jak wiecie jak to wygląda i w którym miejscu sie znajduje to przyślijcie mi ewentualnie zdjęcia na gg 3408662 lub na maila (badi.kowal@interia.pl.

Teraz to źartujesz co?

Coś Ty taki nieuźyty?
Kup, rozbierz, "obcykaj" i ...... wyslij :lol:
Rebe
Dodano
11.02.2006 18:03:38
Badi111:
Moj monitor naprawiał mi znajomy i mówił źe wymieniał tranzystory i diodę w odchylaniu poziomym.

Jednym słowem znalazł skutek, a nie przyczynę.
A przyczyn moze być wiele np. przetwornica, zwarcie w powielaczu, – monitorów na odległość się nie naprawia

Badi111:

Jak wiecie jak to wygląda i w którym miejscu sie znajduje to przyślijcie mi ewentualnie zdjęcia na gg 3408662 lub na maila (badi.kowal@interia.pl.

Teraz to źartujesz co?
Seeker
Dodano
11.02.2006 17:55:12
wiecej sie dowiesz na www.elektroda.pl, mozliwe ze znajdziesz tez schemat i bedziesz wiedziec gdzie dany element sie znajduje.
gieras
Dodano
11.02.2006 09:32:45
Badi111
Dodano:
11.02.2006 01:51:26
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1