Problem z mirofonem

witam, mam problem z mikrofonem. Kupilem go wczoraj, jakis niedrogi firmy tracer. na pewno dziala bo sprawdzalem u kolegi. Wejscie na mikrofon mam z przodu kompa, za otwierana klapka. Mam tez tam 2x USB( ktore dzialaja) i wejscie na sluchwaki (wszystko podpisane rysunakmi:))
Gdy podlaczam mik nie dziala, Gdy podlaczam tam gdzie sa glosniki, tez nie dziala. Nie wiem co jest grane. Pliska pozmocie mi :(

Odpowiedzi: 6

wiec tak....
wejscie na mikrofon jak mowilem mam z przodu. Otworzylem kompa. Od tego wejscia ida 2 kable, jeden podpsany "mic" to jest raczej mikrofon. Ten kabel idzie przez wnetrze kompa i wychodzi od tylu. Pamietam jak kupilem kompa to ten kabel bym podpiety do Karty dziwiekowej. ale to nie ma znaczenia czy podepne z przodu, czy odrazu do KD. Wyciszenie wylaczylem, co jeszcze moge zrobic, on dalej nie dziala????????;/;/;/;/
wilukce
Dodano
28.12.2005 13:24:25
wilukce:
a gdzie dokladnie to podpiac do PG????

Przeczytaj na instrukcji do PG.
aachi
Dodano
23.12.2005 17:50:57
a gdzie dokladnie to podpiac do PG????
wilukce
Dodano
23.12.2005 16:07:54
Albo przedni panel niedokładnie jest podpięty do płyty (musisz otworzyć pudło i ew. podpiąć), albo masz poprostu w Volume Control wyciszony mikrofon (sprawdź zarówno dla odtwarzania jak i nagrywania... Line In teź sprawdź czy nie masz wyciszone) :)

Istnieje teź pewna moźliwość, źe masz spalone wejście do dzwiękówki, ale nie bądźmy pesymistami.
aachi
Dodano
23.12.2005 16:01:03
podpinalem tam gdzie glosniki, mam 3 wejscia, do kazdego probowalem i nic ;/;/
wilukce
Dodano
23.12.2005 12:27:10
A jak podlaczasz sluchawki na tym przednim Panelu to dzialaja ? A podpinales mikrofon z tylu komputera, wprost do karty dzwiekowej? Mozliwe ze przedni Panel nie zostal podpiety do plyty glownej (jesli karta dzwiekowa zintegrowana).
mettal
Dodano
23.12.2005 12:13:28
wilukce
Dodano:
23.12.2005 11:59:11
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1