Problem z mirofonem
witam, mam problem z mikrofonem. Kupilem go wczoraj, jakis niedrogi firmy tracer. na pewno dziala bo sprawdzalem u kolegi. Wejscie na mikrofon mam z przodu kompa, za otwierana klapka. Mam tez tam 2x USB( ktore dzialaja) i wejscie na sluchwaki (wszystko podpisane rysunakmi:))
Gdy podlaczam mik nie dziala, Gdy podlaczam tam gdzie sa glosniki, tez nie dziala. Nie wiem co jest grane. Pliska pozmocie mi :(
Gdy podlaczam mik nie dziala, Gdy podlaczam tam gdzie sa glosniki, tez nie dziala. Nie wiem co jest grane. Pliska pozmocie mi :(
Odpowiedzi: 6
wiec tak....
wejscie na mikrofon jak mowilem mam z przodu. Otworzylem kompa. Od tego wejscia ida 2 kable, jeden podpsany "mic" to jest raczej mikrofon. Ten kabel idzie przez wnetrze kompa i wychodzi od tylu. Pamietam jak kupilem kompa to ten kabel bym podpiety do Karty dziwiekowej. ale to nie ma znaczenia czy podepne z przodu, czy odrazu do KD. Wyciszenie wylaczylem, co jeszcze moge zrobic, on dalej nie dziala????????;/;/;/;/
wejscie na mikrofon jak mowilem mam z przodu. Otworzylem kompa. Od tego wejscia ida 2 kable, jeden podpsany "mic" to jest raczej mikrofon. Ten kabel idzie przez wnetrze kompa i wychodzi od tylu. Pamietam jak kupilem kompa to ten kabel bym podpiety do Karty dziwiekowej. ale to nie ma znaczenia czy podepne z przodu, czy odrazu do KD. Wyciszenie wylaczylem, co jeszcze moge zrobic, on dalej nie dziala????????;/;/;/;/
wilukce:a gdzie dokladnie to podpiac do PG????
Przeczytaj na instrukcji do PG.
a gdzie dokladnie to podpiac do PG????
Albo przedni panel niedokładnie jest podpięty do płyty (musisz otworzyć pudło i ew. podpiąć), albo masz poprostu w Volume Control wyciszony mikrofon (sprawdź zarówno dla odtwarzania jak i nagrywania... Line In teź sprawdź czy nie masz wyciszone) :)
Istnieje teź pewna moźliwość, źe masz spalone wejście do dzwiękówki, ale nie bądźmy pesymistami.
Istnieje teź pewna moźliwość, źe masz spalone wejście do dzwiękówki, ale nie bądźmy pesymistami.
podpinalem tam gdzie glosniki, mam 3 wejscia, do kazdego probowalem i nic ;/;/
A jak podlaczasz sluchawki na tym przednim Panelu to dzialaja ? A podpinales mikrofon z tylu komputera, wprost do karty dzwiekowej? Mozliwe ze przedni Panel nie zostal podpiety do plyty glownej (jesli karta dzwiekowa zintegrowana).
Strona 1 / 1