problem z mikrofonem ze sluchawkami
Takich tematow na forum jest pelno, ale zaden mi nie pomogl :/ Otoz kupilem wczoraj mikrofon ze sluchawkami wetknalem wtycznke zielona w zielone gniazko, a rozowa w rozowe, jednak dzialaja tylko sluchawki, a mikrofon nie. Pomyslalem sobie, ze moze jest wyciszony, ale co zabawne w ustawieniach dziwieku nia ma pozycji mikrofon :/ a ogolne ustawienia glosnosci dla nagrywania sa zablokowane, nie moge przesunac suwaka :/ Zmienialem ustawienia zaawansowane, regulacje glosnosci na rozne sposoby i nic, dalej nie dziala. Nie wiem co jest grany, uzywam winxp pro, karta dzwiekowa zintegrowana. Prosze o pomoc, bo normalnie wyezuce kompa zaraz za okno :/ ;)
Odpowiedzi: 1
Wreszcie po godzinach meczarni znalazlem rozwiazania. Zrobilem sobie test urzadzen i ten zajal sie mikrofonem. Tam jest glosnosc, ale nadal nie dzialo do poki nie zmienilem ustawien w Regulacji nagrywania na takie:
Zaznaczylem "Mikser stereo", a w polu Mik wszedlem w zaawansowane i odznaczylem obydwa pola na dole.
Mikrofon nie jest gluch, przynajmniej dla NeroWavEditora, jeszcze nie sprawdzalem na komunikatorach, jednak mam nadzieje, ze zadziala i ze to co napisalem komus sie przyda.
Zaznaczylem "Mikser stereo", a w polu Mik wszedlem w zaawansowane i odznaczylem obydwa pola na dole.
Mikrofon nie jest gluch, przynajmniej dla NeroWavEditora, jeszcze nie sprawdzalem na komunikatorach, jednak mam nadzieje, ze zadziala i ze to co napisalem komus sie przyda.
Strona 1 / 1